aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Fotógaléria

esemény időpontja: 2017. augusztus 13. vasárnap
feltöltés időpontja: 2017.08.19. | képek száma: 145
esemény időpontja: 2017. augusztus 13. vasárnap, 16:15 - 2017. augusztus 13. vasárnap, 17:00
feltöltés időpontja: 2017.08.16. | képek száma: 11
Fehér utca felújításaÜnnepélyes keretek között a Répcementi Napok - Csepregi Búcsú alkalmával adták át a lakosság részére a felújított Fehér utcát.

Az átadó ünnepségen, melyet 2017. augusztus 13-án vasárnap délután tartottak, számos csepregi polgár is megjelent. Süteményből, üdítőből és sörből sem volt hiány, hiszen nem csak az önkormányzat, de a lakosság is készült a jeles eseményre.

A meghívott vendégek: Ágh Péter országgyűlési képviselő, Dr. Kondora Bálint a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Gagyi Levente a Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottság elnöke jelenlétében, Vlasich Krisztián Csepreg Város polgármestere köszöntötte a megjelenteket.

Köszöntő beszédében a város vezetője kiemelte, hogy a város lakossága, a helyi képviselő testület összefogása, a megyei önkormányzat, az országgyűlési képviselő lobbitevékenysége és a Magyar Kormány támogatása kellett ahhoz, hogy ez a fejlesztés Csepreg Városában megvalósulhasson.

A felújított útat a nemzeti színű szalag átvágásával avatta fel: Vlasich Krisztián polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő, Dr. Kondora Bálint alelnök, Gagyi Levente megyei képviselő, Hárominé Orbán Erika alpolgármester, Szarka Anikó a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke.

Az eseményen jelen volt: Horváth Gábor a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke és Horváth Zoltán képviselő, Városgazdálkodás vezetője is.

A hordógurítás hagyományát megtartva küldték aztán a város vezetői útjára a hordót azért, hogy a régi babona szerint, aki elsőként kel át az úton, azt se érje balszerencse.

Ezt követően az utca lakói, a város vezetői, meghívott vendégek együtt ünnepelték meg a jeles eseményt!
esemény időpontja: 2017. július 15. szombat, 10:00 - 2017. július 16. vasárnap, 04:00
feltöltés időpontja: 2017.07.29. | képek száma: 120
I. Csepregi Palacsinta FesztiválA Csepregi Palacsinta Fesztivál igazi gasztronómiai és kulturális programokkal is kedveskedett a városba érkezőknek.

Túrós, lekváros, kakaós – csak a legnépszerűbbek a mindenki által kedvelt palacsinták közül. De volt zserbós, almás, mákos, diós, meggyes-gesztenyés, padlizsán krémes, kapros-túrós, cukkinis, májas, rántott húsos, csak hogy néhány különleges töltelékkel készített palacsintát is említsünk a széles választékból. Persze a Sushis és a Shrek elnevezésű különlegességeket is megkóstolhattuk a helyszínen.

Csepregen a városban ugyanis július 15-én szombaton minden a palacsinták körül forgott, Csepreg Város Önkormányzata és a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület szervezésében rendezték meg ugyanis idén eső alkalommal a Csepregi Palacsinta Fesztivált.
Már korán reggel kicsik és nagyok is sokan sürgölődtek a Malomkertben, hiszen az I. Csepregi Palacsinta Fesztivál résztvevői pakolták ki a hozzávalókat, hogy 10 órakor neki tudjanak állni a finom desszertek sütésének. Szükség is volt az előkészületekre, hiszen sokan kilátogattak a rendezvényre azért, hogy megkóstolhassák a csapatok által megálmodott variációkat.

Vlasich Krisztián polgármester elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal indították útjára a programot Csepreg Városában.

A fesztivál a térségben lévő települések bevonásával minden korosztály számára igazi gasztronómiai és kulturális csemegét kínált. A rendezvényen civilekből, baráti társaságból álló csapatok igazán különleges palacsintákkal megrakott standokkal várták a vendégeket. Bük, Csepreg, Kőszeg, Söpte és Vép települések csapatai mellett számos civil szervezet is képviseltette magát a rendezvényen. A versenyzők feladata volt, hogy a hazánkban közkedvelt desszertet az alapanyagoktól kezdve az elkészítési módok számos változatának bemutatásával kínálják.

A sütés 10 órakor vette kezdetét, számos programmal kedveskedtek a szervezők, s a palacsinták mellett vásározók is kínálták a portékáikat. Sokan a családdal együtt mentek a fesztiválra, de a gyerekeknek sem kellett unatkozniuk, hiszen délutánra a SZIA Kuckó tagjai arcfestéssel és kézműves foglalkozással is készültek.

A hivatalos megnyitóra 14 óra 45 perckor került sor, ahol Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte elsőként a megjelenteket. Vas Megye vezetője őrömét fejezte ki, hogy Csepreg Városa egy valóban egyedi ötlettel ált elő a fesztiválok sorát gyarapítva a palacsintával, hiszen ilyen fesztivál még nincs a palettán. Sok sikert kívánt a város vezetésének a rendezvényhez, s reményét fejezte ki, hogy egy nagy fesztivállá fejlődik majd a rendezvény, ahol a színes kulturális programok mellett a gasztronómia nyújtotta élmények is még inkább előtérbe kerülnek majd, ezzel is gyarapítva Vas Megye amúgy is színes kulturális életét.

Vlasich Krisztián Csepreg Város polgármestere a rendezvény ötletének a megszületéséről beszélt. Elmondta, hogy azért a palacsintára esett a választás, mert mindenki nagyon szereti, az egyik legegyszerűbb, mégis az egyik legnépszerűbb ételünk. Megszámlálhatatlan formában létezik, s különleges tulajdonsága, hogy mindig meg tud újulni. Ezenkívül összehozza az embereket, egy asztal mellé ülteti a családot, barátokat még a mai rohanó világban is. Ők is ezt a tulajdonságát szerették volna kiaknázni. Mint mondta, úgy tűnik, sikerrel, hiszen szép számban összegyűltek az érdeklődő vendégek. Kiemelte azt is, hogy a programok összeállításának arra is figyeltek, hogy a legkisebbektől a legidősebbekig mindenki megtalálja a számára kedvező műsort.

A város vezetője köszönetet mondott a résztvevő települések vezetőinek és az induló csapatok tagjainak, hogy a kezdeményezés mellé álltak, s elmondta, hogy a hagyományteremtő szándékkal most útjára indított fesztivált, ezt követően minden évben megrendezik majd.

A megnyitó után 15 órakor a gyerekek és a fiatalok nagy örömére Nagy Jonathan bűvész és illuzionista látogatott el Csepregre, s varázsolta el a közönséget. Őt követték Csepreg Város Kisvirág, Rózsaszirom és Csillagfény Mazsorett csoportjai, akik színvonalas produkcióval ajándékozták meg a jelenlévőket. 17 órától igazi különlegességgel készültek: a helyi Farkas Sándor Egylet tagjai előadták a Palacsintás király című darabot, mely nagy sikert aratott a közönség soraiban. 18 órakor a rendezvény egyik legizgalmasabb pontja következett: napközben az elkészített édességeket Lőke István a Vasi Vendéglősök Klub mesterszakácsa, a Francia Gasztronómiai Lovagrend tagjának elnökletével egy 7 főből álló szakmai és társadalmi zsűri értékelte, ezt összesítették. A versenyben a legtöbb pontszámot elért csapatokat elismerésben részesítették és díjazták.

Az igényes díjakat (a rendezvény jelképévé vált palacsinta sütőket) Horáth György, helyi iparos mester készítette, akinek munkájáról minden résztvevő elismeréssel szólt.

A legvidámabb csapat különdíját, Kovács Péter polgármester által vezetett, Vépi csintalanok csapatának, Tóth Anna zsűritag a csepregi háziasszonyok képviseletében adta át, de különdíjat vehetett át Kapitány Eszter elnök vezette George Sorel Alapítvány is a legjobb vendéglátásért, melyet Völler László, a Vasi Vendéglősök Klub elnöke nyújtott át a csapat tagjai részére.

Nagy Róbert polgármester is örülhetett, hiszen csapata dupla díjjal térhetett haza, a Söptei palacsintaforgatók a legjobb formájú és a legválasztékosabb töltelékek felhasználásával készült palacsintákért járó különdíjat is elnyerte. A díjakat Bencsics Barbara, Csepreg szépe, az ifjúság képviseletében adta át.

A legkreatívabb csapat különdíját Tóth Tamás igazgató által vezetett Büki „Má megint leragadt” névvel indult csapata nyerte el. A díjat a Nestlé-Purina gyár képviseletében Enzsöl Gergely nyújtotta át a csapat képviselőinek.

A 3. helyen Szarka Anikó képviselő, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnök által vezetett Csepregi Shrek csapat végzett. A helyezésért járó díjat Boros László, Attila a Büki Gyógyfürdő Zrt. vezérigazgatója adta át.

A legvidámabb csapat különdíja mellé a Vépi csintalanok a 2. előkelő helyet is begyűjtötték.

Igazán nagyot azonban a kőszegi Csintalan Borvirágok csapata alakított, hiszen amellett, hogy Majthényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnökének különdíját is átvehették, az első Csepregi Palacsinta Fesztivál első helyét is elnyerték. Így a Palacsinta Fesztivál Vándorserlegének is egy évig igazán jó gazdái lehetnek ezentúl, melyet Ágh Péter országgyűlés képviselő és Vlasich Krisztián polgármester adott át a díjátadóra Huber László kőszegi polgármesterrel is kiegészült csapatnak.

A rendezvény keretein belül adták át a Vas Népe szerkesztőség által is támogatott Tiszta udvar rendes ház győzteseinek az elismeréseket.

A szerkesztőség különdíját mediterrán típusú kertjükért Pócza Günter és családja vehette át. Harmadik helyen Réczeg Zoltánné, második helyen Kun Ferenc, első helyen Horváth József végzett. A díjak és pénzjutalmak mellett a győztesek a Tiszta udvar rendes ház feliratú tábla használatára jogosultak lesznek ezentúl. Utóbbi két díjazott nyereményét felajánlotta az alsóvárosi park fásítására, így nyereményük a felújításig egy elkülönített számlára került.

A díjeső után, fél nyolctól a 2011-es Csillag születik győztese, László Attila énekelt, aki valódi könnyeket csalt hallgatósága szemébe, majd 21 órától élő nagy koncertet adott a KFT együttes, aki egy igazi afrikai utazásra invitálta közönségét.

Az első Csepregi Palacsinta Fesztivál egy hatalmas bulival, palacsinta bállal ér véget, melyben az Unikum bulizenekar hajnalig húzta a talpalávalót a közönség nagy örömére.

Igazán ízes és színes rendezvény volt az idei első Csepregi Palacsinta Fesztivál!

Jövőre újra találkozunk!

Hiszen ne feledje, ha július, akkor Csepreg és Palacsinta Fesztivál!
esemény időpontja: 2017. április 2. vasárnap
feltöltés időpontja: 2017.04.03. | képek száma: 54
Keresztútjárás2017. április 2-án vasárnap szép, napsütéses délutánon keresztutat jártak a csepregi hívek a Boldogasszony kápolnához vezető stációk mentén.
Imáinkat felajánlottuk a családokért, a betegekért, egyházközségünk valamennyi tagjáért és magyar hazánkért. A kápolnában énekeink Máriát dicsérték. A hitéleti részt a beszélgetés és a gyerekek vidám játéka követte. Hazaindulás előtt meghallgathattuk a házastársak imáját.

Köszönjük a jó Istennek és egymásnak a szép vasárnapi együttlét minden kegyelmét és örömét!

Áldott húsvét-várást kívánunk a kedves testvéreknek!

Csepregi Szent Miklós Plébánia Egyházközsége
esemény időpontja: 2016. november 30. szerda
feltöltés időpontja: 2016.11.30. | képek száma: 15
Kakaózás a plébánián2016. november 30-án reggel a hajnali szentmisét követően a korán kelő gyerekeket és felnőtteket meleg kakaóra, teára és kalácsra hívta a plébániára az egyházközség.
Az első tanóra és a munkába indulás előtt bizony mindenkinek jól esett a jó meleg innivaló és a finom kalács. Ez úton köszönjük meg a konyhában szorgoskodó szülők önzetlen segítő munkáját.

Csepregi Egyházközség
esemény időpontja: 2016. november 27. vasárnap
feltöltés időpontja: 2016.11.30. | képek száma: 20
Adventi koszorú kötés2016. november 27-én advent első vasárnapjának délutánján a hagyományoknak megfelelően adventi koszorú készítésre jöttek össze a csepregi családok a plébánián.
A gyerekek szülők, nagyszülők és tanító nénik segítségével a koszorúk mellett sok szép asztali- és ajtó díszt készítettek. A legkisebbek a mikulás és a karácsonyváró színezőknek örültek legjobban. Gyertya gyújtás után közös ima és éneklés következett.

Minden kedves csepreginek kegyelem teljes Jézuska-várást kívánunk!
esemény időpontja: 2016. március 11. péntek, 16:00 - 2016. március 11. péntek, 17:30
feltöltés időpontja: 2016.03.12. | képek száma: 45
Tisztelet a Bátraknak! - Március 15.-i ünnepi megemlékezésCsepreg Város Önkormányzata és a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 168. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi megemlékezést.

A Tisztelet a Bátraknak nevet viselő ünnepi műsort, Majtényi László a Vas Megyei Közgyűlés Elnöke nyitotta meg ünnepi gondolaival, melyben kiemelte az 1848/49 –es Forradalom és Szabadságharc fontosabb üzeneteit.

Az ünnepi gondolatokat követően az iskola 5. évfolyamos diákjai, valamint az iskola énekkara keltette életre a forradalom akkori történéseit, bemutatták mi zajlott le a Pilvax kávéházban, ahol Petőfi Sándor felolvasta a 12 pontot, majd az ifjakkal elfoglalták Landerer és Heckenast nyomdáját.

A színvonalas ünnepi műsorban a Vocal Spirit és a Csepregi Vegyeskar Egyesület is közreműködött, hegedűn kísért Kancsó Zoltán.

Az ünnepi műsortban szereplő gyermekeket felkészítette: Horváth Katalin, Selmeczyné Tolvaly Andrea, és Kancsó Zoltánné.

A magas színvonalú ünnepi műsor után, Csepreg Város Önkormányzata nevében Vlasich Krisztián polgármester és Majtényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Balogh László aljegyzővel közösen helyezték el a város és a megye megemlékező koszorúját.

Ezt követően a pártok, civil szervezetek és az intézmények képviselői tisztelegtek a hősök emléke előtt.
esemény időpontja: 2016. február 20. szombat, 06:00 - 2016. február 20. szombat, 20:00
feltöltés időpontja: 2016.02.26. | képek száma: 42
III. Térségi böllérverseny - Különdíjas Csepregi CupákokHarmadik alkalommal került megszervezésre a térségi böllérverseny Lukácsházán, ahol a környező települések mellett Csepreg másodszor mutathatta meg, milyenek az igazi magyar ízek és a „vérbeli” vendéglátás.

Február 20.-án szombaton a Csömötei szőlőhegyen reggel 6 órakor megkezdődött a készülődés. A csapatok, így a Csepregi Cupákok is két helyszínen készültek a megmérettetésre. Míg a böllér kíséretében a férfiak a Biotájház mellett készültek, addig a hölgyekből álló lelkes csapat a vendégek fogadására készült elő.

A csepregi helyszínen már reggel ízletes falatok várták a korán kelőket, így aki éhes volt már reggel megkóstolhatta a véres, májas hurkát, húsos kolbászt, disznósajtot, hírtelen sült májat is, de a hagyományos zsíroskenyér lilahagymával sem maradt el. A húsos ételek mellett ínycsiklandozó pogácsák, kalácsok, hájas kráflik csalogatták a vendégeket. Hamar elkészült a resztelt máj és a kemencés sült hús is, mely nagyon kelendő volt, de a szakácsok nem bízták a véletlenre és a tavalyi évhez hasonlóan ismét kitettek magukért, hiszen kétféle toros káposztával is készültek. A finomabbnál-finomabb falatok mellett a csepregi gyümölcstea és forralt bor is hamar kivívta a vendégek elismerését.
Csepreg a már jól kialakított együttműködésnek köszönhetően ismét Pandúr József pincésgazda birtokán látta vendégül a több száz fős vendégsereget.

Délután négy órára érkezett a csepregi csapat a zsűri elé, ahol a kötelezően elkészített ételek mellett a lelkes csapat meglepetés finomságokkal is készült, s igyekezett a bírálók kedvében járni. Került a zsűri elé sörben sült csülök, aszalt szilvával töltött karaj és egy, csak erre az alkalomra készített finomság is, a lilahagymával, sonkával töltött kemencés kenyér húsoskráfli ágyon.
A jókedvről és a dalokról a csepregi citerazenekar gondoskodott, akik örömmel csatlakoztak a csapathoz, s muzsikájukkal tovább öregbítették a csepregi kemencés helyszín jó hírnevét.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapat minden egyes tagjának, akit ismét bebizonyították, hogy egy kis összefogással, nagyon könnyen tudjuk venni az akadályokat. Szerencsére jó időt fogtunk ki, remek ételek készültek és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Külön köszönet jár a Területi Gondozási Központ dolgozóinak, akik nemcsak az előkészületek során, de a helyszínen is nagyban hozzájárultak a csapat sikeréhez, illetve a citerazenekarnak, akik a finom ételek mellett a jó hangulatról gondoskodtak.”- mondta el Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármestere.

Csepreg Városa különdíjban részesült, mely köszönhető annak a városi összefogásnak, ami a csapat összetételében is megmutatkozott. Látható, hogy ahol a közös célért együtt dolgoznak, ott a siker sem marad el.

A csapat már tervezi a jövő évi finomságokat annak érdekében, hogy tovább erősítse a térségi együttműködést, mely a rendezvény egyik fontos célkitűzése.
Finom ételek, remek hangulat, különdíjas Csepregi Cupákok! – egy mondatban így foglalható össze Csepreg számára az idei böllérverseny.
esemény időpontja: 2016. február 25. csütörtök, 18:00 - 2016. február 25. csütörtök, 20:00
feltöltés időpontja: 2016.02.26. | képek száma: 21
Kommunizmus áldozatainak emléknapjaCsepreg Város Önkormányzata megemlékezést tartott a Kommunizmus áldozatainak emléknapján, 2016. február 25.-én este a Petőfi Sándor Művelődési - Sportház és Könyvtár színháztermében, ahol Fekete Iván saját történetét elevenítette fel, arról, amikor 19 éves korában politikai fogolyként elhurcolták országunkból, s 9 évet hadifogságban töltött a Gulagon.

Iván bácsi kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy átadhatja emlékeit a mai kor számára, amit fontos lenne minél fiatalabb korban elkezdeni az iskolákban.
Az emlékezés alkalmából Gagyi Levente a Vas megyei Közgyűlés Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok bizottságának elnöke mondott beszédet.

Az emlékezés végén a magyar ellenállási mozgalom csepregi fegyveres összeesküvésének emléktáblájánál helyezték el koszorúikat a megemlékezők majd Vlasich Krisztián polgármester vezetésével a II. világháborús emlékműnél mécseseket gyújtottak az áldozatok emlékére.
esemény időpontja: 2015. november 29. vasárnap
feltöltés időpontja: 2015.12.03. | képek száma: 16
Koszorúkötés a plébánián2015. november 29-én advent első vasárnapján koszorúkötésre hívta a csepregi családokat a plébániára az egyházközség.