aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Fotógaléria

III. Térségi böllérverseny - Különdíjas Csepregi Cupákok

esemény időpontja: 2016. február 20. szombat, 06:00 - 2016. február 20. szombat, 20:00
feltöltés időpontja: 2016.02.26. | képek száma: 42
Harmadik alkalommal került megszervezésre a térségi böllérverseny Lukácsházán, ahol a környező települések mellett Csepreg másodszor mutathatta meg, milyenek az igazi magyar ízek és a „vérbeli” vendéglátás.

Február 20.-án szombaton a Csömötei szőlőhegyen reggel 6 órakor megkezdődött a készülődés. A csapatok, így a Csepregi Cupákok is két helyszínen készültek a megmérettetésre. Míg a böllér kíséretében a férfiak a Biotájház mellett készültek, addig a hölgyekből álló lelkes csapat a vendégek fogadására készült elő.

A csepregi helyszínen már reggel ízletes falatok várták a korán kelőket, így aki éhes volt már reggel megkóstolhatta a véres, májas hurkát, húsos kolbászt, disznósajtot, hírtelen sült májat is, de a hagyományos zsíroskenyér lilahagymával sem maradt el. A húsos ételek mellett ínycsiklandozó pogácsák, kalácsok, hájas kráflik csalogatták a vendégeket. Hamar elkészült a resztelt máj és a kemencés sült hús is, mely nagyon kelendő volt, de a szakácsok nem bízták a véletlenre és a tavalyi évhez hasonlóan ismét kitettek magukért, hiszen kétféle toros káposztával is készültek. A finomabbnál-finomabb falatok mellett a csepregi gyümölcstea és forralt bor is hamar kivívta a vendégek elismerését.
Csepreg a már jól kialakított együttműködésnek köszönhetően ismét Pandúr József pincésgazda birtokán látta vendégül a több száz fős vendégsereget.

Délután négy órára érkezett a csepregi csapat a zsűri elé, ahol a kötelezően elkészített ételek mellett a lelkes csapat meglepetés finomságokkal is készült, s igyekezett a bírálók kedvében járni. Került a zsűri elé sörben sült csülök, aszalt szilvával töltött karaj és egy, csak erre az alkalomra készített finomság is, a lilahagymával, sonkával töltött kemencés kenyér húsoskráfli ágyon.
A jókedvről és a dalokról a csepregi citerazenekar gondoskodott, akik örömmel csatlakoztak a csapathoz, s muzsikájukkal tovább öregbítették a csepregi kemencés helyszín jó hírnevét.

„Szeretnék köszönetet mondani a csapat minden egyes tagjának, akit ismét bebizonyították, hogy egy kis összefogással, nagyon könnyen tudjuk venni az akadályokat. Szerencsére jó időt fogtunk ki, remek ételek készültek és rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk. Külön köszönet jár a Területi Gondozási Központ dolgozóinak, akik nemcsak az előkészületek során, de a helyszínen is nagyban hozzájárultak a csapat sikeréhez, illetve a citerazenekarnak, akik a finom ételek mellett a jó hangulatról gondoskodtak.”- mondta el Vlasich Krisztián Csepreg Város Polgármestere.

Csepreg Városa különdíjban részesült, mely köszönhető annak a városi összefogásnak, ami a csapat összetételében is megmutatkozott. Látható, hogy ahol a közös célért együtt dolgoznak, ott a siker sem marad el.

A csapat már tervezi a jövő évi finomságokat annak érdekében, hogy tovább erősítse a térségi együttműködést, mely a rendezvény egyik fontos célkitűzése.
Finom ételek, remek hangulat, különdíjas Csepregi Cupákok! – egy mondatban így foglalható össze Csepreg számára az idei böllérverseny.