aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Fotógaléria

Tisztelet a Bátraknak! - Március 15.-i ünnepi megemlékezés

esemény időpontja: 2016. március 11. péntek, 16:00 - 2016. március 11. péntek, 17:30
feltöltés időpontja: 2016.03.12. | képek száma: 45
Csepreg Város Önkormányzata és a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 168. évfordulója alkalmából szervezett ünnepi megemlékezést.

A Tisztelet a Bátraknak nevet viselő ünnepi műsort, Majtényi László a Vas Megyei Közgyűlés Elnöke nyitotta meg ünnepi gondolaival, melyben kiemelte az 1848/49 –es Forradalom és Szabadságharc fontosabb üzeneteit.

Az ünnepi gondolatokat követően az iskola 5. évfolyamos diákjai, valamint az iskola énekkara keltette életre a forradalom akkori történéseit, bemutatták mi zajlott le a Pilvax kávéházban, ahol Petőfi Sándor felolvasta a 12 pontot, majd az ifjakkal elfoglalták Landerer és Heckenast nyomdáját.

A színvonalas ünnepi műsorban a Vocal Spirit és a Csepregi Vegyeskar Egyesület is közreműködött, hegedűn kísért Kancsó Zoltán.

Az ünnepi műsortban szereplő gyermekeket felkészítette: Horváth Katalin, Selmeczyné Tolvaly Andrea, és Kancsó Zoltánné.

A magas színvonalú ünnepi műsor után, Csepreg Város Önkormányzata nevében Vlasich Krisztián polgármester és Majtényi László a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, Dr. Balogh László aljegyzővel közösen helyezték el a város és a megye megemlékező koszorúját.

Ezt követően a pártok, civil szervezetek és az intézmények képviselői tisztelegtek a hősök emléke előtt.