aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Befektetési lehetőségek - Csepreg, Tömörd, Tormásliget

Befektetési lehetőségek - Csepreg, Tömörd, Tormásliget

Kedves Olvasó!
Tisztelettel köszöntöm a gazdaságfejlesztés, a helyi foglalkoztatás bővítése jegyében született befektetői kiadványunk lapjain! A füzet készítői a Kőszegi és a Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktumának tagjai egy olyan összefogás résztvevői, mely egy újszerű, de Európa nyugati felén már sikerrel alkalmazott modell alapján közelíti meg a foglalkoztatás kérdéseit. A foglalkoztatási paktumok az Európai Unióban széles körben, eredményesen dolgoznak azon, hogy a foglalkoztatás bővítése össztársadalmi feladattá, közös ügyünkké váljon. Célunk a legálisan munkát végző emberek számának és arányának növelése, a helyi értékteremtés bővülése, és ezáltal a fenntarthatóság jegyében fejlődő helyi társadalom létrehozása.

Foglalkoztatási paktumunk alapításának kezdeményezője Kőszeg, Csepreg és Bük város önkormányzata, a Kőszegi és a Felső-Répcementi Kistérség, a Vas Megyei Munkaügyi Központ Kőszegi Kirendeltsége illetve a Soproni és Társai Kft. volt. A paktum együttműködési megállapodását alapításkor 56 szervezet, köztük 19 önkormányzat, 2 kistérségi társulás, 19 vállalkozás, 4 civil szervezet, 6 képzőintézmény, a Munkaügyi Központ valamint 5 támogató partner írta alá, és ez a kör folyamatosan bővül. A paktum megalapításával a két szomszédos kistérség átlépte saját működésének megszokott határait, miáltal egy új, változatos és sokszínű adottságokkal rendelkező együttműködési térség jött létre.

Paktumunk feladata a foglalkoztatás bővítése szempontjából hasznos információk átadása, az igazoltan sikeres eszközök, modellek bemutatása, innovatív, sikeres jövőt építő partnerségek és projektek megfogalmazásának és előkészítésének támogatása. Munkánk során fokozott figyelmet fordítunk a foglalkoztatási célú állami intézkedések helyi megvalósítására. Hiszünk abban, hogy változatos adottságú, határ menti térségünk előtt az európai egyesülés folyamatában új, befektetői szemmel is vonzó lehetőségek nyílnak. Együttműködésünk első másfél évében feltártuk lehetséges partnereink körét, elemeztük a térség foglalkoztatási helyzetét, megfogalmaztuk közös céljainkat és ezek mentén a fejlesztés kívánatos területeit. Munkánk során folyamatosan bővült az információáramlásba bekapcsolódók köre, és a különböző szektorokban aktív szereplők között kialakult egy új szemléletű, egymás tevékenységére odafigyelő, nyílt és gyakorlatias kommunikáció.

Kiadványunkkal most azokat szeretnénk megszólítani, akik térségünkhöz tisztelettel és építő szándékkal közelítenek. Felajánljuk számukra partnerségünket, hogy saját gyarapodásukkal térségünket is gazdagítsák.

Kapcsolódó dokumentumok
ma van
2018. január 18. csütörtök,
Piroska napja.
Időjárás:
Választás 2016
Időközi önkormányzati választás 2016Népszavazás 2016
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
151617181920
22232425262728
293031
Aktuális esemény:
Magyar Kultúra Napja 2018
2018. január 21. 18:00

helye: Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtár Színházterme
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011