aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Húsvéti körmenet

feltöltve: 2011. április 24. 23:50 | utolsó módosítás: 2011. június 29. 08:58 | forrás: Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület | Rabi Imre

2011. április 23. szombat.

Mint már minden évben rendhagyó jelleggel, húsvét alkalmával szombati napon Csepreg városában húsvéti körmenet került megtartásra. Finta József plébános Úr felkérésére a Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület 8 fővel a főtér területét 21 óra 30 perc kezdettel zárta és biztosította. Bevett gyakorlat, hogy a vonuló menet az úttesten haladva Imák és énekek mellett lassan halad és néha megáll. Ez idő alatt a fő csomópontokat és területet polgárőr jelenlétével forgalomirányítással és tereléssel biztosítjuk. Ebben az évben az esemény rendben és eseménymentesen lezajlott, igaz mindig vannak olyan sofőrök illetve közlekedők, akiknek sietős a dolga, és néha nehéz megmagyarázni, hogy a megemlékezők zavarásának elkerülése véget kérjük, hogy más útirányt válasszanak. De ezért vállaltuk a hivatásunkat önkéntesen, hogy az ilyen konfliktus helyzeteket megoldjuk.

 

Ezúton, mint elnök szeretném a megjelent polgárőröknek megköszönni, hogy az ünnep ellenére és ily késői órában hajlandóak voltak társadalmi tevékenységet végezni a város érdekében. Ezen kívül szeretném a plébános Úr megköszönő áldását továbbítani a tagok számára.

Végezetül minden Csepregi Polgár számára kívánok Békés Áldott egészségben gazdag Húsvéti Ünnepeket.

Tisztelettel: Rabi Imre elnök

A cikket eddig 2549 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Szolgálati napló2011.04.24.165.4 Kb