Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Átadták a Bene-kúti megújult pihenőhelyet

feltöltve: 2018. június 1. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. június 5. 11:17 | Koszorú Mihály
Átadták a Bene-kúti megújult pihenőhelyet

A csepregiek programokkal zsúfolt napokat tudhatnak maguk mögött, május 25.én pénteken városi gyermeknap, szombaton hősök napi ünnepség, Orbán-napi gyepűtiprás, pihenőhely avató és félmaraton is várta az érdeklődőket.

Szombaton koradélután ünnepélyes keretek közt avatták fel a Csepregi Férfi Dalkör kiséretében a Bene-kúti forrásnál kialakított Molnár Sándor emlék helyét, Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere idézte fel a megvalósulás előzményeit.

Molnár Sándor 1977-től tanácselnök, majd polgármesterként négy cikluson át képviselte a település és az itt élők érdekeit, irányítása alatt egészült ki a település infrastruktúrája, bentlakásossá vált az idősek otthona, új híd épült a Répcén és elkészült a szennyvíztisztító telep is. Munkájának legnagyobb eredménye, hogy1995-ben Csepreg visszakapta városi rangját. Borosgazdaként is sokat tett a több évszázados múltra tekintő csepregi szőlőtermesztés és borkészítés minőségi fejlesztéséért.

A csepregi önkormányzat saját halottjának tekintette, ám a család kérésére a temetésre szánt összeget egy külön számlára helyezte, mely kiegészült a városban lakók által felajánlott összeggel.

Az Alpannonia-túraútvonal egyik megálló helyéül szolgáló pihenőhely teljes felújításon esett át. A projekt keretében felújították a padokat, asztalokat és a libikókát, melyen a gyerekek kedvükre játszhatnak. Új eszközöket is elhelyeztek: Új védőház létesült, ülőgarnitúrával a felajánlott összegekből.

Tereprendezésre is sor került, és hamarosan kikerül az Alpannonia túraútvonal információs táblája is, mely hasznos információkat nyújt a bakancsos kirándulóknak. Elmondható tehát, hogy mind látványban, mind kivitelezésben egy komplex pihenőhely tárul elénk ezzel szépítve és színesítve Csepreg egyik gyöngyszemét, a Bene-hegyet.

A pihenőhely Horváth György és Horváth József asztalosmunkáját dicsérti, de sokan, sokat tettek hozzá az emlékhely kialakításához.

A cikket eddig 538 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek

Fel a lap tetejére