aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Folytatódik az út- és járdafelújítás

feltöltve: 2017. július 6. 10:45 | Horváth Zoltán
Folytatódik az út- és járdafelújítás

Zajlanak a járdafelújítási munkálatok a Fehér utcában. Ez is egy kiemelten fontos része annak az út- és járdafelújítási programnak, mely a tavalyi évben indult el. Ezzel is nő a lakosság komfortérzete.

Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, hogy minden lehetőséget megragadnak annak érdekében, hogy minél több utcát, járdát fel tudjanak újítani. 2016-ban tettek egy ígéretet, hogy a megemelt kommunális adó egy részét járdafelújításra fordítják. A kommunális adó Csepregen évente 12 ezer forint egy főre, 4 ezer forinttal volt több, mint 2015-ben. Az adó megemelt összegének részéből 2016-ban kétmillió forint folyt be, ezt most az ígéretükhöz híven járdafelújításra fordítják.

A Városgazdálkodás munkatársai már elkezdték a munkálatokat, melyek nemcsak a Fehér utcára terjednek ki. A tervek szerint az idei évben a Fehér utca templom melletti szakasza újul meg, mintegy 150 méter hosszan térköves járda épül. A maradék részen, mely a Vörösmarty utcával ér egybe, beton fedi majd a járdát. A tervek szerint a Dr. Szemes utcában is térköves járda lesz mindkét oldalon, valamint a Mátyás utcában, ahol szükséges, ott betonos járda épül még az idei évben a gyalogosok örömére.

A cikket eddig 487 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek