aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

II. Csepregi Palacsinta Fesztivál - Fergeteges koncertekkel palacsintáztak a csepregiek!

feltöltve: 2018. július 18. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. július 30. 20:58 | Koszorú Mihály
II. Csepregi Palacsinta Fesztivál - Fergeteges koncertekkel palacsintáztak a csepregiek!

2018. július 14-én szombaton lezajlott az idei Csepregi Palacsinta Fesztivál, mely már a második volt a sorban. A tavalyi évben hagyományteremtő szándékkal indították útjára a megye sokszínű fesztiválfelhozatalát gyarapító rendezvényt, ahol idén is sok-sok ezer palacsinta fogyott, méltán kitettek magukért a Malomkertben versengő csapatok!

A rendezők felkérésének Bük, Csepreg, a Geroge Sorel Alapítvány, a Pakráci Magyarok Közössége, Söpte, az UTIRO Térségfejlesztő Egyesület, Vassurány és Vép mondott igent, s állított standot a település vagy épp a képviselt szervezet nevében. Palacsintákból természetesen nem volt hiány, számtalan variációt kínáltak az érdeklődőnek, a szusis palacsintának keresztelt málnás-tejberizses mellett volt, spenótos-sonkás, harcsapaprikás, de a tudatos gondolkodás jegyében banános-nutellás is, ami laktóz- és gluténmentes alapanyagból készült. Emellett szinte magától értetődően százszámra tekerték a túrós, lekváros és kakaós palacsintákat is, ezek azok a házi ízek, amiket már mindannyian megszokhattunk.

A palacsintasütő verseny ünnepélyes megnyitóján Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, megyei kínálatban az egész évet lefedik a térségi fesztiválok, nem csak nyáron, hanem télen is megtalálják a szórakozni vágyók a maguk programját. Fontos, hogy a városépítő stratégia mellett a közösséget is építsék, ezt a célt hivatott képviselni Vlasich Krisztián polgármester is, mikor a Csepregi Palacsinta Fesztivál terveit először papírra vetette.

A délután folyamán elsőként a Vocal Spirit Show Kórus növendékei töltötték meg zenével a rendezvénysátrat, majd a Mosoly Tánccsoport tagjai vették birtokba a színpadot. A nézőközönség figyelmét a Grimm Busz Színház társulatának előadása is lekötötte, a Hercules című vígjátékot lankadatlan figyelemmel követték végig kicsik és nagyok egyaránt.

Az elfogyasztott édességeket a Zsuzsi Fitness tagjainak segítésével lehetett lemozogni, negyedórás, akik intenzív edzésbemutatót tartottak a színpadon. Őket a Sárvári Senior Néptáncegyüttes tagjai követték, a hagyományos magyar kultúra kedvelőinek és tisztelőinek nagy – nagy örömére.

Az eredményhirdetésre már csordultig megtelt a színpad előtti tér is, a közönség és minden egyes csapattag is kíváncsi volt arra, vajon ki viszi haza a Csepregi Palacsinta Fesztivál vándorkupáját. A díjakat Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere és Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője adta át a nyertes csapatoknak.

Az első helyezést a Söptei Palacsintaforgatók csapata érdemelte ki, a közönség is kitörő lelkesedéssel fogadta a hírt. Másodikként végeztek az UTIRO Térségfejlesztő EgyesületRépcementi Borpince tagjai, a harmadik helyezettnek járó elismerést és ajándékcsomagokat, felajánlásokat a horvátországi Pakrác település magyar közösségének tagjai. Legvidámabb csapat különdíjban részesült a Vasssurányi KacarÁszok, a legjobb vendéglátás különdíját a Csepregi Csalafinta Palacsinta, a legkülönlegesebb palacsinta különdíját a büki Má megin’ leragadt! fantázianevű formáció vehette át. A zsűri a legízletesebb palacsintának a Vépi Csintalanok alkotását ítélte meg, a legkreatívabb csapatnak járó különdíjat pedig a Söptei Palacsintaforgatóknak adták át.

Lőke István mesterszakács vezetésével dolgozó testület a legszínesebb kínálóhelynek járó különdíjat a George Sorel Alapítvány standjának és csapatának ítélte oda, a legbőségesebb kínálóhely különdíja pedig a Csepregi Csalafinta Palacsintát illeti meg. A zsűri munkájában Bencsik Barbara, Enzsöl Gergely, Tóth Anna, Völler László és Végh György vett részt.

A Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum felajánlásának köszönhetően a dobogós helyezettek fürdőbelépővel is gazdagodhattak, de a Nestlé Hungária Kft büki gyáregysége állateledelek felajánlásával is hozzájárult a rendezvény sikerességéhez.

Vas Megyei Önkormányzat különdíját, Gagyi Levente a megyei közgyűlés Civil és Nemzetiségi Kapcsolatok Bizottságának elnöke adta át a Vassurányi KacarÁszok csapatának. A Nyugat Takarék Szövetkezet által felajánlott ajándékcsomagot Süle Tibor a csepregi fiók vezetője adta át a Söptei Palacsintaforgatók csapatának.

A Csepregi Pékség felajánlását a George Sorel Alapítvány vehette át. A buli hangulatot Jolly és Suzy fellépése alapozta meg, sokakat vonzott a sztárpáros a színpad előtti első sorokba. A Palacsinta Fesztivál sztárvendége idén az Ocho Macho volt, akik látványos fényvilággal is kiegészítették a páratlanul jól sikerült koncertszereplésüket. A közel másfélórás zenei varázslat végére tartogatták legismertebb számukat is, a Jó nekem című dalt, mely alatt a magasba emelt mobiltelefonok fénye mutatta meg igazán, milyen elképesztően sokan voltak kíváncsiak a zenekarra. A kilátogatók számára ezt követően sem ért véget a program, hajnalig bálozhattak az Unikum bulizenekarral, míg a büfében a sört csapolták és az üdítőket mérték addig tetőfokára hágott a hangulat.

A cikket eddig 714 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek