Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Magyar hősökre emlékeztek

feltöltve: 2018. június 1. 07:59 | utolsó módosítás: 2018. június 1. 11:50 | Koszorú Mihály
Magyar hősökre emlékeztek

Szombaton délelőtt rendezték Csepregen az első világháború áldozatai előtt tisztelgő magyar hősök emlékünnepét. A promenádon megrendezett ünnepséget a Férfi Dalkör nyitotta, akik korabeli katonadalokkal idézték meg a kor hangulatát.

Megemlékező beszédében Háromi Jenő, a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola igazgatója kiemelte, az a nemzet, mely elfelejti hőseit, annak nincsen jövője. Világháborús hőseink elhivatottsága és szellemisége mindenkor szemünk előtt kell, hogy lebegjen, ez adjon nekünk erőt a mindennapokhoz, gondolva szűkebb hazának és az Európai Unió minden polgárának otthonát.

Színpadra lépett a nicki Fergeteg Néptáncegyüttes, akik szó szerint fergeteges műsorral lepték meg az egybegyűlt csepregi közönséget, szűnni nem akaró tapssal búcsúztatták a fellépőket. Csepreg Város Mazsorett csoportja is az eseményhez illően készült, Reseterits-Boros Evelin növendékei adtak színt az ünnepi rendezvénynek.

A Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület huszárainak bemutatóját követően a díszőrség kíséretében Csepreg Város Önkormányzat nevében Vlasich Krisztián polgármester, Háromi Jenő iskolaigazgató és Szarka Anikó képviselő koszorúzta meg az 1914-1918. évi világháborúban a hazáért elesett hőseink emlékművét, majd a helyi civil szervezetek képviselőivel közösen a II. világháború hőseinek állított emlékmű előtt is fejet hajtottak, s a megemlékezés mécseseit is elhelyezték.

A cikket eddig 394 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek

Fel a lap tetejére