aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Önfeledt játék és kikapcsolódás – Jubileumi gyereknap a városban

feltöltve: 2017. június 2. 08:00 | utolsó módosítás: 2017. június 6. 10:51 | Bajdó Bettina
Önfeledt játék és kikapcsolódás – Jubileumi gyereknap a városban

Az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is május utolsó péntekén rendezték meg Malomkertben a X. Városi Gyermeknapot a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület, Csepreg Város Önkormányzata és számos együttműködő partner összefogásának köszönhetően.

Az idei évben az időjárás kegyes volt a szervezőkhöz, hiszen verőfényes napsütés, önfeledt játékra és kikapcsolódásra alkalmas idő várta a gyermeknapra érkezőket.  A rendezvény első fellépői a Csepregi Óvoda csoportjaiba járó gyermekek voltak, akik nagy tapsot kaptak a jelenlévőktől. Őket követték a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola Kötélugró és Néptánc csoportjai, akik ugyancsak elkápráztatták tehetségükkel a közönséget. A bevezető műsor végén Csepreg Város Csillagvirág Mazsorett Csoportja lépett a színpadra, akik mint mindig, most is színvonalas produkcióval lepték meg a jelenlévőket.

Ezt követte a rendezvény hivatalos megnyitója: elsőként Vlasich Krisztián, a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozva azt az összetartást, amelynek köszönhetően immár 10. alkalommal rendezhették meg a Gyermeknapot a városban élők nagy örömére. Elmondta még, hogy próbálták úgy összeállítani a programot, hogy minden korosztály találjon számára megfelelő kikapcsolódást. Oláh Imre képviselő, Csepreg Város Önkormányzat Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság tagja saját gyermekkorát idézte fel köszöntőjében. Elmondta, jól emlékszik, hogy milyen volt a barátokkal közösen játszani, fogócskázni, bújócskázni, focizni a réten.  Hozzátette, hogy bár ma már a játékok másról szólnak, ám az az öröm, amit a játék okoz, ugyanaz. Annyit kért, hogy töltsenek el együtt egy olyan gyermeknapot, ami összehozza a családokat.

A megnyitó után folytatódtak a programok: a Csepregi Aikido Dojo bemutatója következett az Ataru Taiko gyermekcsoport közreműködésével, majd Szép Bence bűvész érkezett A világ legügyetlenebb műsorával. A bűvészbemutató után nagy meglepetés várta gyermekeket: egy 100 szeletes tortával kedveskedtek a szervezők az önkormányzat támogatásával a jubileum kapcsán nekik.

Végül már csak egy műsorszám volt hátra, a nap befejezéseként a Miamanó Színház Miamanó Manóföldén című előadásával lepte meg a jelenlévőket.

A fellépők mellett természetesen idén is voltak kísérőprogramok. Nagyon népszerű volt az ugrálóvár és az óriáscsúszda, de nagy sikere volt a pónilovaglásnak, az arcfestésnek és a csillámtetoválásnak is. Éhen sem maradt senki: bárki válogathatott a pattogatott kukorica, a vattacukor, a gumicukor, a nyalóka és a kürtőskalács között.

Idén a szervezők kitettek magukért, nagyon jól sikerült a jubileumi rendezvény. Az elnök a végén megfogalmazta: nehéz lesz ezt jövőre túlszárnyalni, de már most elkezdenek gondolkodni a meglepetéseken. Vlasich Krisztián köszönetet mondott Majthényi Lászlónak, a Vas Megyei Közgyűlés elnökének, aki kiemelt támogatását nyújtott a rendezvényhez, illetve a CSIN-talan Ifjúsági és Turisztikai Egyesületnek és a Területi Gondozási Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálatának.

Fotók: Ohr Tibor és Horváth Zoltán

A cikket eddig 799 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek