aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Répcementi Napok - Csepregi Búcsú, zenével, vásárral, misével és kitüntetésekkel

feltöltve: 2017. augusztus 20. 08:00 | utolsó módosítás: 2017. szeptember 6. 19:22 | Csepreg Város Önkormányzat
Répcementi Napok - Csepregi Búcsú, zenével, vásárral, misével és kitüntetésekkel

Három napon keresztül tartott idén a csepregi búcsú, a Répcementi Napok. A Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület és Csepreg Város összefogásával megvalósuló hagyományőrző rendezvényen, pénteken a rocké volt a főszerep, szombaton retró diszkó várta a 80-as, 90-es évek zenéinek szerelmeseit. A vasárnapi búcsún, sor került Csepreg Város Díjainak ünnepélyes átadására is.

Augusztus második hétvégéjén a jókedvé és a kikapcsolódásé volt a főszerep Csepregen.

Pénteken és szombaton a zenék szerelmesei örülhettek, fellépett a Lost Dreams, a Galeri, valamint a Rockmemories zenekar is. Szombaton a csepregi gyökerekkel rendelkező, Steve Wolf húzta a talpalávalót a retró diszkóban, vasárnap pedig igazi búcsúi forgatag fogadta a kilátogatókat.

Délelőtt ünnepi szentmise, kézműves portékák, gyermekprogram, zenés, táncos fellépések, vidámparki és számos ügyességi játék várta az érdeklődőket. Délután kulturális programokkal kedveskedtek a Szebb Holnapért Közhasznú Egyesület szervező tagjai a családosoknak.

A Malomkertben sokan voltak kíváncsiak a MiaManó Színház előadásában a Mesék Mátyás királyról című darabra. A rendezvény ünnepélyes megnyitóján beszédet mondott dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke. Ezt követően az Energy Dance Team lépett a színpadra, majd átadták Csepreg Város díjait.

Az elismeréseket Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Vlasich Krisztián, a település polgármestere nyújtotta át. A Csepreg Város Ifjúságáért díjat Fillinger Antalné vehetett át, kimagasló pedagógiai munkájáért. Csepreg Város Kultúrájáért díjban dr. Barityné Házi Ottília és Horváth József részesült, akik a kulturális nevelésért folytatott lelkiismeretes munkájukért vehették át a díjat.

Tisztelegtek a nemrégiben elhunyt egykori polgármester, Molnár Sándor előtt is, Csepreg Város Posztumusz Életműdíjat és a díszpolgári címét adományozva.

Polgármesteri elismerésben részesült, Németh Lászlóné aranydiplomás óvónő, Horváth Ferenc városgazdálkodás munkatársa, Szalkay Gergely diák, Szelestey László köztisztviselő és Varga Bálint sporthorgász.

A város polgármestere megköszönte Ágh Péter országgyűlési képviselőnek az áldozatos munkáját és a fejlesztések előkészítésében végzett kiváló együttműködését.

Ágh Péter képviselő kifejtette, hogy a csepregi búcsú a csepregi embereknek az az ünnepe, amikor erősödik az egész közösség. Nagy öröm számomra, hogy idén is gratulálhattam azoknak, akiket az önkormányzat a munkájuk elismeréseképpen kitüntetett. Meglepetés volt számomra, hogy az átadások után a közönség előtt a polgármester számomra is egy figyelmességgel kedveskedett. Mindez bátorítást jelent számomra, hogy még elszántabban dolgozzam mindazokkal szövetségben, akik számára fontos ez a szép város!

Az elismerések után este az Ungaresca Táncegyüttes szórakoztatta a jelenlévőket, a Boglya Népzenei Együttes kíséretében. Egészen hajnalig szólt a báli zene az Unikum zenekarral, melyet az Irigy Hónaljmirigy fergeteges műsora szakított meg egy órára. A búcsúi programok keretében adták át nemrégiben felújított Fehér utcát is.

A változatos, színvonalas programok között mindenki megtalálhatta a kedvére valót, hiszen ügyeltek arra a szervezők, hogy a gyermekektől az idősebb korosztályig mindenki igazán jól érezze magát ezen a hétvégén!

A cikket eddig 762 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek
ma van
2019. január 17. csütörtök,
Antal napja.
Időjárás:
Választás 2016
Időközi önkormányzati választás 2016Népszavazás 2016
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
123456
78910111213
141516171819
21222324252627
28293031
Aktuális esemény:
A Magyar Kultúra Napja Csepregen 2019-ben
2019. január 20. 16:00

helye: Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár Színházterme
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011