aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Tihanyba kirándultak a polgármester invitálására

feltöltve: 2017. október 23. 20:00 | utolsó módosítás: 2017. december 6. 12:04 | Koszorú Mihály
Tihanyba kirándultak a polgármester invitálására

Vlasich Krisztián polgármester szervezésében október 1-jén, vasárnap lehetőségük adódott Csepreg Városáért elkötelezett polgárainak, hogy megnézzék Tihany nevezetességeit. A kirándulás és csapatépítés immár hagyományosnak mondható, hiszen ez volt a 4. ilyen alkalom.

Mint azt megtudtuk, nem ez az első ilyen közösségépítő program, mely a polgármester kezdeményezésére jött létre. Először Budapestre kirándultak a helyiek, tavaly decemberben pedig Bécs nevezetességeit és a híres adventi vásárt nézték meg. Tavasszal a szlovák fővárost, Pozsonyt fedezték fel, s mivel mindegyik kirándulás nagyon népszerű volt, s jó hangulatban telt, így nem is volt kérdés, hogy megszervezzék-e a mostanit is.

A csapat vasárnap reggel indult el Csepregről, az első megálló Balatonfüred volt, ahol a Tagore-sétányon és a Vitorlás téren lehetett frissítő sétát tenni. A kis pihenő után hajóra szálltak, a habokat szelve jutottak el a tihanyi kikötőbe. Első útjuk a dombtetőn álló Tihanyi apátsághoz vezetett, ide kisvonattal érkeztek, majd a belvárosában, egy csárdában, közös ebéd mellett osztották meg élményeiket. Természetesen a látnivalók közül nem hagyták ki a Visszhang-dombot, a Marcipánmúzeumot és a Tájházakat sem.

A kirándulók rengeteget beszélgettek és nevettek, sok közös fotó őrzi az együtt töltött nap emlékét. Vlasich Krisztián elárulta: mivel ez a kirándulás is nagyon jól sikerült, rengeteg élménnyel gazdagodtak, már most elkezdték szervezni a december 9-i Budapesti kirándulást, mely során a Parlamentet és az Adventi fővárosi vásárt is megtekintik majd, hiszen az ilyen programoknak nagy közösségépítő szerepük van, amelyre szükség van a mai világban.

A cikket eddig 352 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek