aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

A város szépkorúit köszöntötték

feltöltve: 2019. május 5. 08:45 | utolsó módosítás: 2019. május 14. 09:30 | Koszorú Mihály
A város szépkorúit köszöntötték

Kilencvenéves városi polgároknál járt a csepregi polgármester, a jubileum alkalmával otthonukban látogatta meg, s köszöntötte fel őket.

A városvezetés kiemelt hangsúlyt fektet az idősek társadalmi megbecsülésre, fontosnak tartja az általuk végzett értékek megőrzését, továbbvitelét.

Az immáron hagyományossá vált őszi idősek napi rendezvény mellett, a kiemelkedő kort betöltő szépkorú polgár részére külön köszöntést szerveznek Csepregen. Az elmúlt hetekben a 90 éves jubileumi születésnapját ünneplő Marothi Lászlót köszöntötte a városvezető. Laci bácsi 1929-ben született, vépi származású. Életében meghatározó szerepet töltött be a munka, mely révén került Csepreg városába is, a szövetkezeti boltok üzemágvezetője volt. Házasságából két gyermekük született, három dédunokájuk van. Feleségével ezévben még egy évfordulót ünnepelhetnek majd, a szépkorúaknak 65 éves házasságukat ünneplik júniusban.

A 90 éves Pájer Lajosné Margit néni Ady utcai otthonában fogadta a polgármestert. Vlasich Krisztián egy csokor virággal és csokoládéválogatással viszonozta a kedves fogadtatást, de átadásra került a város, valamint Orbán Viktor miniszterelnök személyhez szóló emléklapja is. Margit néni tizenhárom évet dolgozott az általános iskolában, majd a tűzoltóság kötelékében tevékenykedett szintén tizenhárom esztendőt. Öt unokája és öt dédunokája született. Fontosnak tartja a helyi hagyományok megőrzését és a civil közösségi életet, így hosszú idők óta tagja a Farkas Sándor Egyletnek is. Mindkét ünnepeltnek jó egészséget és szeretetteljes éveket kívánt a polgármester.

A cikket eddig 214 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek