aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Átadták a megújult Petőfi utcát

feltöltve: 2019. február 5. 09:00 | utolsó módosítás: 2019. február 12. 09:27 | Koszorú Mihály
Átadták a megújult Petőfi utcát

Hagyományos hordógurítással, lakossági összejövetellel tartottak utcaavatót december 8-án Csepregen, a kormányzati támogatással felújított Petőfi Sándor utcában. A ciklus kilencedik utcáját adták át.

Évtizeden át várva várt nap volt az a szombati nap az utcabeliek körében, amikor Vlasich Krisztián polgármester, Ágh Péter országgyűlési képviselő és a képviselők átvágták a nemzeti szalagot a felújított utcában. A város első embere ismertette, 414 méter hosszan újult meg az utca, a 15 millió Forintos kormányzati támogatás mellett több mint 5,8 millió Forint önkormányzati forrást fordítottak a fejlesztésre.

Csepreg polgármestere megköszönte az utca lakóinak a kivitelezés alatt tanúsított türelmét, a Magyar Kormány támogatását, Ágh Péter országgyűlési képviselő segítségét, és Oláh Imre képviselő szorgalmazását az ügyben, hogy az utca megújuljon.

Ágh Péter úgy fogalmazott, mikor Csepreg városában Vlasich Krisztián választották polgármesternek, tettre kész embernek szavaztak bizalmat, aki tisztességesen rászolgált a feladatra. Évtizedes lemaradásokat küzd le a város, az utca megújítása mellett számos más fejlesztés is zajlik a városban, hiszen intézményi korszerűsítések kezdődnek, fejlesztik a Malomkertet, és a jövő esztendő is rengetek lehetőséget kínál. Az országgyűlési képviselő ismertette a Magyar Falu Program elemeit is, mely az 5000 fő alatti településeknek jelenthet újabb eredményeket.

Az utcaavatáson Hárominé Orbán Erika alpolgármester vezetésével a Csepregi Nyugdíjas Énekkar működött közre, népdalcsokorral színesítették az ünnepséget. Ezt követően kötetlen beszélgetésre került sor a megjelent csepregi polgárok és a városvezetés között, teával, forraltborral és süteménnyel kínálták egymást.

A cikket eddig 323 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek