aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Átadták a sportparkot a város zöld szívében

feltöltve: 2017. október 23. 19:00 | utolsó módosítás: 2017. december 6. 12:00 | Koszorú Mihály
Átadták a sportparkot a város zöld szívében

Ünnepélyes keretek között adták át október 18-án Csepregen az új sportparkot. A Malomkertben 40 négyzetméter alapterületű, gumitégla borítású új rész épült ki, melyen 5 új sporteszközt helyeztek el.

Az ünnepélyes átadón elsőként Vlasich Krisztián polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Rögtön a beszéde elején visszautalt a kezdetekre: a Magyar Kormány egy 2016-os határozatában döntött a Nemzeti Szabadidős – Egészség Sportpark Programról, amelynek alapvető célja, hogy olyan közösségi tereket alakítsanak ki az ország minél több településén, ahol valamennyi korosztály aktívan töltheti el a szabadidejét igényes szabadtéri létesítményekben. Csepreg Város Önkormányzata erre a felhívásra pályázatot nyújtott be. Ennek eredményeként épülhetett meg az egészséges életmódot és a szabadidő tartalmas eltöltését segítő, valamint a mozgásra ösztönző települési sportpark kicsik és nagyok örömére Csepreg zöld szívében, a Malomkertben. Hozzátette, az önkormányzat fontosnak tartja az egészséges életmód kialakítását, de nemcsak a fiatalokra gondoltak a beruházás megvalósításakor, hanem szeretnék, ha az idősebb generáció tagjai is örömmel vennék birtokukba az új eszközöket.

A város zöld szívében lévő új tér megfelel a modern kor elvárásainak: 40 négyzetméter alapterületű, gumitégla borítású új rész épült ki, melyen 5 új sporteszközt helyeztek el. A sportparkban immár lehetőség van húzódzkodni, tolódzkodni, fekvőtámaszozni, has- és hátizmot erősíteni. S emellett még egy fontos tulajdonsága van, a közös sportolás egyben lehetőség a rendszeres találkozásra is, a baráti kapcsolatok ápolására, a közösség építésére.

Ahogy Vlasich Krisztián fogalmazott: a játszótéri hinta, csúszda és mászóka a gyermekek számára jelent kikapcsolódást, a sportparkban pedig elsősorban a felnőtt sportolni vágyók tölthetik el aktívan a szabadidejüket, így a családok számára egy könnyen hozzáférhető, ingyenesen használható szabadtéri létesítmény valósult meg. A polgármester köszönetet mondott a Magyar Kormány újabb jelentős támogatásáért és Ágh Péter Csepreg országgyűlési képviselőjének az újabb sikeres közös munkáért.

Az óvodások süni csoportjának dallamos, mozgásra ösztönző műsora után, Ágh Péter képviselő köszöntötte a megjelenteket és a fellépőket, majd a kicsik bemutatója kapcsán megjegyezte, kisgyermekes apukaként jól ismeri a felcsendült dalokat, örömmel kísérte figyelemmel a produkciót. Elmondta, hogy a sportpark további fejlesztésén dolgoznak a város polgármesterével, hiszen egy nagyszabású terv megvalósítása, a Malomkert rekreációs megújítása a cél a közkedvelt csepregi szabadidős parkban. Hangsúlyozta, hogy erre 100 millió forintot nyert a város, de azon dolgoznak, hogy a kormány további forrást biztosítson az elképzelések megvalósításához. Ez többek közt a játszótéri rész bővítését, a Malomkerti ligetes terület teljes kiépítését és sportlétesítmény modernizációját foglalja magába.

A képviselő elmondta azt is, hogy a helyiek büszkesége lehet az is, hogy Vas megyében egyedül Csepreg Város pályázatát fogadta be sikeresen Magyarország Kormányának Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Programja.

A beszédek után a képviselő-testület tagjaival közösen adta át az újonnan létesült sportparkot a Város polgármestere és Csepreg országgyűlési képviselője, majd pedig a helyi fiatalok: Erdődi Krisztián, Keresztes Roland, Lőrincz Bence, Mlinarics Benedek és Zsömbölyi Zolta látványos, sokszor lélegzetelállító bemutatóját láthatta a szép számban megjelent lakosság, akik az átadó után ki is próbálhatták az eszközöket.

A cikket eddig 398 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek