Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Az országházban jártak a csepregiek

feltöltve: 2017. december 9. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. március 5. 12:36
Az országházban jártak a csepregiek

Két autóbusz is indult december 9-én reggel a cspergi önkormányzat hivatal elől, mindkettőben lelkes csepregiek ültek, akik már alig várták az újabb közös városi buszos kirándulást.

 

A közel háromórás hazaút előtt egy kiadós vacsora is szerepelt a szervezők tervében. Ismét buszra szálltak a csepregiek, Bécs, Pozsony és Tihany után most a fővárosba látogatottak el közel százan.

Két autóbusz is indult december 9-én reggel a csepregi önkormányzati hivatal elől, mindkettőben lelkes csepregiek ültek, akik már alig várták az újabb közös városi buszos kirándulást.

Ágh Péter országgyűlési képviselő úr meghívására az Országházba látogathattak el az érdeklődök. A rakpartról a Kossuth tér északi részén, a felszín alatt található Látogatóközponton keresztül, szakképzett idegenvezető kíséretével indult útnak az országházi séta. A szobrokkal és díszfestéssel gazdagon borított lépcsőházon, folyosókon keresztül érték el a főemeletet, ahol a színes üvegablakokon keresztül csodálatos panoráma tárult a szemük elé. A díszlépcsőházzal szemközti kupolacsarnokba vezetett utak. Az épület mértani középpontjában őrzik a Szent Koronát és a koronázási jelvényeket, amelyeket honvéd koronaőrök vigyáznak a nap 24 órájában.

A társalgón keresztül a felsőházi ülésteremet tekinthették meg, mely ma főként konferenciák és diákprogramok helyszínel szolgál. Itt köszöntötte a fővárosba látogató csepregieket Ágh Péter is, mint elmondta 2006. óta tagja a parlamentnek, 2010-től pedig a választókerület lakói szavaznak neki bizalmat. Többezer látogatót fogadott már Vas-megyéből, hiszen fontosnak tartja, hogy az állampolgárok megismerjék azt a helyet, ahol ők a munkájukat végzik.

A világörökség részét képező épület nevezetességeinek megtekintését követően a Vörösmarty térre, az adventi- és karácsonyi kirakodóvásárra látogattak el a közös program részeként. Forró tea, forralt bor kíséretében a hideg idő ellenére is gyorsan és kellemesen teltek az órák. Körbejárhatták a Szent István Bazilikát is, de kürtös kalácsra, sült gesztenyére is jutott idő.

A cikket eddig 442 ember olvasta.

Fel a lap tetejére