aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Bőkezű támogatásokkal segítik a fiatalokat Csepregen

feltöltve: 2019. április 5. 08:10 | utolsó módosítás: 2019. április 12. 10:01 | Koszorú Mihály
Bőkezű támogatásokkal segítik a fiatalokat Csepregen

Már a kivitelezési munkák tartanak a csepregi főtéren álló önkormányzati ingatlanban. A városvezetés az Esély Otthon programban lakhatási és pénzügyi ösztönző támogatással segíti a pályakezdő fiatalokat.

Fejlesztési helyszíni bejáráson ismertette a nyilvánosság számára Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program nyertes pályázatát. A 102 millió forintos kormányzati támogatásból megvalósuló pályázat a város fiataljainak is nagy lehetőséget jelent – hangsúlyozta.

A főtér sarkán álló Czigli-házban három teljesen új lakást alakítanak ki, s a belső felújítás során a szükséges berendezések és háztartási eszközök mellett számítástechnikai gépekkel és internethozzáféréssel segítik az ide beköltözőket. Az esély otthonok kialakítása ütemezett zajlik, a korábbi kialakítás lebontását követően már az új elrendezés szerint építik át az ingatlant.

A lakáshasználatra a város pályázatot ír ki, 18-35 év közötti pályakezdők jelentkezését várják, olyanokét, akik a város közösségi életének aktív részesei lesznek, s vállalják a mentorprogramban való részvételt is. Elköteleződésüket kedvezmények lakhatási feltételekkel honorálják, csupán a rezsidíjakat kell fizetni két évre kötött megállapodás alatt.

A polgármester kiemelte: a támogatások sora természetesen itt nem fogy ki, havi rendszerességű pénzügyi ösztöndíj pályázásra is kínálnak lehetőséget. A programban részt vevő fiataloknak a támogatás egy részét előtakarékossági célból letétbe kell helyezniük, hogy a későbbiekben azt egyösszegben tudják majd az önálló életvitelhez felhasználni.

A pályázati részletekről Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, április hónapban a lakhatási támogatásra várják a beérkező adatlapokat, melyek a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatalban, vagy a város honlapján érhetők el. Érdemes pályázni, hisz nagy segítség ez a lehetőség a fiataloknak, mellyel érdemes élni aki komolyan gondolkodik a jövőjéről.

A cikket eddig 303 ember olvasta.