Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Családbarát döntések és lehetőségek Csepregen

feltöltve: 2019. május 5. 09:15 | utolsó módosítás: 2019. május 14. 09:36 | Koszorú Mihály
Családbarát döntések és lehetőségek Csepregen

Élhető és fejlődőképes perspektívát kínál Csepreg városa, nem csak azok részére, akik helyben élnek, hanem azoknak is, akik oda költöznek.

Az önkormányzati rendelet értelmében anyagilag segítik első lakáshoz jutni a friss házasokat, pénzügyi ösztönző pályázati lehetőséget nyújtanak és lakhatási támogatást kínálnak, de kedves gesztusként jut idő az újszülött városi polgárok köszöntésére is a vasi kisvárosban.

A város képviselő-testülete márciusi, majd áprilisi ülésén is egyhangú határozatban három fiatal csepregi házaspár első lakáshoz jutó támogatásának szavazott egyenként 200 ezer forintos támogatást, de újabb kérelmek is beérkeztek már a városvezetéshez.

Az idei esztendő első két hónapjában már kilenc kisgyermek született a városban, s a helyi hagyományának megfelelően immáron negyedik éve köszönti őket a polgármester otthonukban. A látogatások alkalmával az újszülötteket pelenkatortával ajándékozza meg Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere. Januárban Hoós Kornél, Erdélyi Roland, Dömötör Anna, Eredics Benedek, Lakatos Donatella és Kovács Benett látta meg a napvilágot, februárban Bokor Erik, Béres Dóra és Lakatos Liliána születésének örülhettek a hozzátartozók.

A város népességmegtartó képességéhez nagyban hozzájárul az is, hogy az itt született fiatalok helyben tudjanak lakhatást, s az otthonteremtéshez pénzügyi támogatást kapni. Számukra az Esély otthon pályázat kínál széleskörű lehetőségeket. A városvezetés által elnyert kormányzati támogatás célja, hogy a helyben dolgozó fiatalok aktív részesei legyenek a város közösségi életének, tudatos polgárai legyenek Csepregnek, s a mindennapjaikhoz biztos támaszt jelentsen a település.

A pénzügyi ösztönző program résztvevői hat hónapon keresztül kaphatnak havi bruttó 110 ezer forintos támogatást, mely keretében vállalják, hogy az ösztöndíj egy részét előtakarékossági célból félreteszik. A lakhatási pályázat három újonnan kialakított ötvennégyzetméteres, teljesen felszerelt lakást jelent a városközpontban, ezek esetében a pályázót csupán a rezsiköltségek megfizetése terheli, lakbér nincsen.

 

A polgármester kiemelte: a kedvező kormányzati családpolitikai intézkedések mellett, fontos az is, hogy helyben is ösztönző lehetőségeket kínáljanak a magyar családoknak, s a vonzó

juttatásokon túl modern intézmények, jó közlekedési infrastruktúra valamint élettel teli közösségi terek fogadják őket a biztos jövő reményében.

A cikket eddig 1131 ember olvasta.
ma van
2020. június 6. szombat,
Norbert napja.
Időjárás:
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011