aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Csepreg jövőjét a családok jelentik

feltöltve: 2019. szeptember 5. 09:00 | utolsó módosítás: 2020. január 9. 12:01 | Koszorú Mihály
Csepreg jövőjét a családok jelentik

Szeptember 4-én adták át Családbarát Önkormányzat díjakat a Parlamentben, Csepreg város kitüntető szakmai és erkölcsi elismerését Vlasich Krisztián polgármester vette át.

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete azokat az önkormányzatokat tiszteli meg az elismeréssel, akik saját határaikon túlmutató, erejükön felüli elképzeléseket valósítanak meg, mellyel a településen élő családokat a mindennapjaikban támogatják.

Csepreg Város Önkormányzata a kiérdemelt díj tekintetében számos cél tekintetében segíti a csepregi polgárokat ezen az úton.

A város polgármestere személyes látogatással, ajándékcsomaggal köszönti a város újszülött polgárát. Évről-évre szeptember első szombatján, a Családi Napon egy közös fa ültetésével gondolnak a város ifjú lakóira, de számos más ingyenes közösségi rendezvény várja az érdeklődőket. Színes programokkal tartanak Gyermeknapot, téli mikulásváró rendezvényt, de Idősek Napjára is várják a szépkorúakat. A csepregi Család és Karrierpont a helyi védőnőkkel együttműködve folyamatos baba-mama klub, ringató eseményeket szervez.

A város intézményein és együttműködő partnerein keresztül számos nyári tábort szervez, hogy a kisgyermekes szülők helyzetén is könnyítsen, de az iskolán kívüli foglalkozások száma is magas, zene, tánc, ének, színjátszás és sport szabadidős lehetőségek is elérhetőek.

A szociális tüzelőanyag támogatást a város üzemeltetése során keletkezett száraz faanyaggal kiegészítve, saját erőből visz házhoz minden rászoruló családnak. Egyszeri pénzbeli támogatással segítik lakáshoz jutni a fiatal házasokat, de Bursa Hungarica ösztöndíjprogrammal segítik a felsőoktatásban tanuló csepregi polgárokat is.

Az esély otthon program keretén három lakással segítik a fiatal pályakezdőket, s pénzügyi támogatással ösztönöznek az önálló élet megteremtésben hat további fiatalt is.

Csepreg város infrastruktúrájának folyamatos fejlesztése, a fejlődését kínáló városépítő politika, a kiterjed intézményhálózata, valamint mindezen családbarát intézkedés összessége egy élhető kisváros lehetőségét nyújtja minden ott élőnek, s oda költözőnek.

 

A cikket eddig 474 ember olvasta.
ma van
2020. február 22. szombat,
Gerzson napja.
Időjárás:
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011