aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Életmentő defibrillátor áll szolgálatba Csepregen

feltöltve: 2019. augusztus 6. 08:20 | Koszorú Mihály
Életmentő defibrillátor áll szolgálatba Csepregen

Sikeres önkormányzati pályázat eredménye az új egészségügyi eszköz, mely nagyobb biztonságot nyújt a városi polgároknak és a labdarúgómérkőzésekre kilátogatóknak.

A Magyar Labdarúgó Szövetség támogatásával egy laikusok által is használható defibrillátort vehetett át Dobány Lajos megyei igazgatótól Vlasich Krisztián polgármester. Az örömteli hírről Horváth Gábor bizottsági elnökkel számoltak be, aki városi képviselőként szorgalmazta az eszköz beszerzését. Elmondták, a készülék segítségével baj esetén hatékonyan lehet újraéleszteni, még a mentők kiérkezése előtt meg lehet kezdeni a szakszerű egészségügyi beavatkozást. A mindennapokban a városi Egészségházban, vasárnaponként pedig a Malomkerti Sportlétesítményben tartott mérkőzéseken lesz megtalálható.

A városvezető kiemelte, látványos fejlesztéseket zajlanak a Malomkertben. Elkészült az új kerítés, a defibrillátor beszerzése mellett hamarosan új kisméretű műfüves pálya is épül. A városvezetés számára fontos, hogy az egészséges életmódra való nevelés már a legkisebb korban elkezdődjön, éppen ezért támogatják a helyi labdarúgás utánpótlás-nevelését, most egy új műfüves létesítménnyel is. Az Ovi-sport program keretében, önkormányzati önerővel egy 6 x 12 méteres műfüves sportpályát alakítanak ki a Malomkerti Sportlétesítmény észak-nyugati szegletében. A kis-műfüves mellett az MLSZ pályázati lehetőségével egy nagyobb, 20 x 40 méteres labdarúgó pályát is építenek- ismertette a képviselő-testületi szövetség elképzeléseit a csepregi polgármester.

A cikket eddig 316 ember olvasta.