aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Eszközökkel fejlesztik a csepregi települési mentőcsoportot

feltöltve: 2019. április 5. 08:00 | utolsó módosítás: 2019. április 12. 09:53 | Koszorú Mihály
Eszközökkel fejlesztik a csepregi települési mentőcsoportot

Kárfelszámolás során bevethető új eszközökkel bővült a 2016-ban alakult Csepregi Önkéntes Települési Mentőcsoport március 19-én, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

A Katasztrófavédelem nyertes pályázati forrásból, országszerte kétszáz önkéntes mentőcsoport részére ad át újonnan beszerzett eszközöket, stratégiai partnerei részére kepézési lehetőséget is biztosít az eszközök szakszerű használatához.

A megyeszékhelyen megrendezett ünnepi átadóeseményen egy áramfejlesztőt és egy zagyszivattyút vehetett át Vlasich Krisztián polgármester, a Csepregi Önkéntes Települési Mentőcsoport vezetője és Dr. Balogh László jegyző, Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredestől, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A nagyteljesítményű, modern Heron típusú gépek hatékonyabban segítik az esetleges káresemények felszámolását. Nagy segítség a mentőcsoport munkájának az áramtermelő, mely segítségével éjszaka is fennakadás nélkül lehet majd dolgozni.

A katasztrófavédők és az önkéntes mentőcsoport tagjainak együttműködésének eredményeként megvalósult fejlesztések a településen élők védelmét fogják szolgálni.

A cikket eddig 178 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek