Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Fejlesztik a Taksony utcát és a Taksony közt Csepregen

feltöltve: 2018. január 25. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. március 5. 13:03
Fejlesztik a Taksony utcát és a Taksony közt Csepregen

Lendületben Csepreg fejlődése, jelentős kormányzati támogatásból kezdődött meg a Taksony utca és a Taksony köz esővízelvezetésének rekonstrukciós munkálata.

December elején kezdődött meg a munka, a Taksony köz mögötti területen az esővizet szállító csapadékcsatornát a Pákác árokba kötötték be.

A tervek szerint a Taksony köz - Kossuth Lajos utca közötti szakaszon, valamint a Taksony közben zárt rendszert építenek ki, az Attila utcával csomópontot alkotó részen a meglévő nyílt árok felújítását végzik el, vegyesen készül zárt és nyílt hálózat. Az utca páros oldalán az esővízelvezető árkot húsz méterrel meghosszabbítják, összesen közel 320 méteren alakítanak ki nyílt csapadékvíz rendszert és több mint 640 méter hosszan zártat.

Az árkok burkolását és az új átereszek beépítést követően kezdődhet meg az útburkolat felújítása. Mindkét helyen, a Taksony utcában és a közben is felújítják az utat, összesen 566 méteren építenek új aszfaltburkolatot.

Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere a finanszírozásról elmondta, a Taksony utca, Taksony köz útburkolatának felújítása és a csapadékvíz elvezetési munkálatainak kivitelezése Csepreg Város Önkormányzatának út-, és járdafelújítási programjának keretében, közel 125 millió forint ráfordításával valósul meg. A 2014-es őszi önkormányzati választások óta közel 2,5 kilométer új út épült a településen, ami nagyban köszönhető annak, hogy Ágh Péter országgyűlési képviselő úrral szövetségben, a képviselő-testülettel egyetértésben tudunk dolgozni a településünkért. A város, a parlamenti képviselő és a Magyar Kormány hármas együttműködésével olyan fejlesztések valósulhatnak meg városszerte, mint soha korábban – tette hozzá a városvezető.

A város közútjainak hosszútávú infrastrukturális fejlődése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és Magyarország Kormányának több mint 300 millió forintos forrásából biztosított.

A cikket eddig 433 ember olvasta.

Fel a lap tetejére