aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Folyamatos felújítások az önkormányzati lakásokon

feltöltve: 2019. április 5. 08:20 | utolsó módosítás: 2019. április 12. 10:04 | Koszorú Mihály
Folyamatos felújítások az önkormányzati lakásokon

Lépésről-lépésre dolgoznak Csepregen, újabb szakaszába ért az önkormányzati szociális bérlakás-felújítási program. A nyílászárók cseréjével, majd a tetőszerkezet felújításával kezdik az idei évet.

A Deák utca 8. szám alatti és a Hunyadi utca 12. szám alatti épületek egy közös udvaron helyezkednek el, így komplex felújításról döntött a városvezetés. Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere a sajtóbejáráson elmondta: a kettő, egyenként négy-négy lakásos társasház felújítására a város saját költségvetéséből különítettek el forrást. A korábbi ciklusok alatt az épületek állaga leromlott, karbantartásuk évről-évre elmaradt, ezért átfogó és teljeskörű megújítás vált szükségessé. A következetes döntéshozatalnak, és a tudatos gazdálkodásnak köszönhetően a képviselő-testületi szövetség a beruházás pénzügyi fedezetét is elő tudta teremteni.

A beruházás első fázisa, március közepén új, hőszigetelt ablakok és ajtók beszerelésével kezdődött meg, mely a Hunyadi utcáról számozott ház esetében a négyből egy lakást csak részben érintett: abban ugyanis a tavalyi esztendőben teljeskörű külső-belső felújítást végezett el az önkormányzat. Szintén a tavalyi év, és emellett a tudatos városépítés érdeme az is, hogy a kémények újjáépítése is megtörtént az önkormányzat megrendelésére.

Lakásonként három darab nagyméretű, kétszárnyú ablak, két kisebb bukó-nyíló ablak és egy bejárati ajtó került beszerelésre, leváltva az elöregedett, kevésbé szigetelő nyílászárókat. Erre a részfeladatra három millió forintot költött a városvezetés saját forrás felhasználásával.

A városvezetés tervei közt szerepel a szélfogók és a pincehelységek ajtóinak cseréje is.

A Hunyadi és Deák utcai önkormányzati ingatlanok tetőszerkezetének felújításához március második felében fog hozzá a megbízott kivitelező, az egyenként 265 négyzetméteres tető cserepeslemez fedést kap műanyag bevonatú horganyzott acéllemezből. Az ingatlanok fedését érintő fejlesztés mintegy tíz millió forint, saját költségvetési forrást tesz majd ki.

A cikket eddig 299 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek