aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Fontosak az érékeink - Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzat

feltöltve: 2019. február 5. 08:10 | utolsó módosítás: 2019. február 12. 09:03 | Koszorú Mihály
Fontosak az érékeink -  Sudár Lászlóné Molnár Zsuzsanna könyvét karolta fel a csepregi önkormányzat

Sajtónyilvános könyvbemutatót tartottak a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében december 12-én szerda délután, hosszantartó kutatómunka eredményét foglalja össze a most megjelent mű.

Csepreg város életműdíjas szerzőjének új könyve mely a Farkas Csaba vezette Szülőföld Könyvkiadó gondozásában jelent meg „Őrzők: vigyázzatok a strázsán” Szedenik Jenő Iluska húgához írt levelezését mutatja be az első világháború viszontagságai alatt.

Számtalan érdeklődő részvétele mellett a csepregi Farkas Sándor Egylet előadásával nyitották meg a rendezvényt. A civil közösség tagjai autentikusan első világháborús katonadalokkal fogadták a meghívott vendégeket. Első ízben Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere köszöntötte a megjelenteket, külön üdvözölve Szedenik Jenő unokáját, Pap Györgyit és férjét, akik elfogadták a szervezők meghívását. A szerző méltatása mellett úgy fogalmazott, nyitottak arra, hogy a jövőben is mögé álljanak egy-egy elképzelésnek, s azt pénzügyileg is támogassák.

Az 1914-ben kirobbant nagy háború részleteiről dr. Dénes József történész osztott meg információkat, aki a könyv lektorálásával járult hozzá annak kidolgozáshoz. Sudár Lászlóné megköszönte mindazok támogatását, akik segítségével megjelenhetett a könyv, így a Szedenik család leszármazottjainak, fordítóknak, a könyvkiadónak és a csepregi önkormányzatnak is, hiszen a városvezetés felkarolásával jöhetett létre egy az első világháborús eseményeket új perspektívából bemutató könyv. A keménytáblás könyv méltóképp őrzi tovább az utókornak Szedenik levelezések gyűjteményét.

A cikket eddig 416 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek