aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Hamarosan új járdán közlekedhetnek

feltöltve: 2017. november 27. 09:00 | utolsó módosítás: 2017. december 6. 16:57 | Koszorú Mihály
Hamarosan új járdán közlekedhetnek

A Fehér és a Mátyás utcák sikeres beruházásait követően november elejével kezdte el a Dr. Szemes Zoltán utca felújítását Csepreg Város Önkormányzata. Ígéretükhöz híven folytatódik a nagyszabású út- és járdafelújítási program.

Az elmúlt évtizedekben a járdák állapota leromlott, a repedezett, süllyedt betonfelületek pedig megnehezítik a gyalogos közlekedést is. A helyszínen Vlasich Krisztián polgármester és Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke közösen tekintették meg a nemrég megkezdett munkálatokat.

Az elnök elmondta, hogy a célkitűzéseik közé tartozik, hogy minél több utat és járdát fel tudjanak újítani, hogy ezzel is javuljon az itt élők komfortérzete. Hangsúlyozta, mint az látható, a munka gyümölcse beérik, hiszen több felújított utat átadtak már az idén, valamint jelenleg is több százmillió forintból újulnak meg további utcák, járdák, nem is beszélve arról, hogy új csapadékvíz-elvezető rendszert építenek ki. Hozzátette, hogy a kommunális adó megnövelt részéből 2016-ban befolyt kétmillió forintot, kiegészítve további önkormányzati forrásokkal is járdafelújításra fordítja a városvezetés, amit a lakók igényei és szakmai döntések szerint terveznek.

Vlasich Krisztián a jelenlegi beruházás adatait ismertette: a Városgazdálkodás munkatársai a Dr. Szemes Zoltán utcában mindkét oldalon, összesen 420 méteren törik fel a régi járdát, illetve a bontással egyidőben gondoskodnak a betontörmelék elszállításáról is, biztosítva a lakóingatlanokhoz az akadálytalan be- és kijutást. A gyalogjárdának új alapot és szegélyezést készítenek, majd térkővel burkolják azt. A főtérhez csatlakozó utcában azért ezt a megoldást választották, mivel esztétikailag így illeszkedik a korábbi fejlesztésekhez. Annak ellenére, hogy a térkövezés időigényesebb munka, megfizethetetlen előnye, hogy a városképpel harmonizál, sokkal egységesebb arculatot képez. A polgármester külön köszönetet mondott a lelkes lakosoknak, akik biztosítják az áramfelvételt a munkagépeknek, mivel ez nagy segítség a felújítási munkálatok során.

A szakemberek, amíg az időjárás engedi, dolgoznak, a fennmaradó szakaszokat a rossz idő beállta után, jövőre ütemezik.

A cikket eddig 420 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek