aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Hazánk hősei előtt emlékeztek

feltöltve: 2019. június 3. 06:10 | utolsó módosítás: 2019. június 4. 15:03 | Koszorú Mihály
Hazánk hősei előtt emlékeztek

„Isten áldd meg a magyart” – a Himnusz első versszaka zengte be a teret május utolsó hétvégéjén a csepregi Promenádon, ahol az önkormányzat a magyar hősök előtti tisztelet jeléül rendezett ünnepi megemlékezést.

A fúvószenekar induló zenéjét követően Horváth Gábor, a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke köszöntötte a megjelent városi polgárokat. Beszédében kitért arra, hogy e jeles alkalommal azok előtt rójuk le tiszteletünket, akik Magyarország szabadságáért, függetlenségének fennmaradásáért küzdöttek. Egykor a Nyugat védelmezője, védvonala volt országunk. A magyar nemzetnek a jelenben újra küzdeni kell azért, hogy Európában méltó helyet vívjon ki, hiszen nem csak a kereszténység és a magyarság védőpajzsa vagyunk. A szónok megemlékező és jövőbe tekintő gondolatait követően a Káldi Napraforgók Egyesület néptánccsoportja előadását láthatták a megemlékezők. A csíki táncbemutató után Csepreg Város Önkormányzata nevében koszorút helyezett el Vlasich Krisztán polgármester, Hárominé Orbán Erika alpolgármester, Horváth Gábor és Oláh Imre városi képviselők.

A megemlékezésen Csepreg Város Fúvószenekara mellett a Szombathelyi 11-es Huszár Hagyományőrző Egyesület díszőrségének részvétele emelte Hősök napi ünnepség fényét.

A cikket eddig 214 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek