aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Hosszú évek várakozása után a Zrínyi utca is teljesen megújul

feltöltve: 2017. október 23. 08:00 | utolsó módosítás: 2017. december 1. 08:39 | Koszorú Mihály
Hosszú évek várakozása után a Zrínyi utca is teljesen megújul

Csepreg Város több területén folynak jelentős fejlesztési beruházások, hiszen jelenleg is a település több pontján láthatnak aktív munkafolyamatokat, kivitelezéseket a városban élők.

Az elmúlt években a lakosság örömére a városvezetés megalkotta az út- és járda felújítási programját, melynek megvalósítását a város vezetője, Vlasich Krisztián polgármester komolyan is vett, hiszen annak megvalósításához láthatóan minden követ megmozgat. Ebben a munkában komoly szövetségese Magyarország Kormánya és Ágh Péter Csepreg országgyűlési képviselője is.

A tudatos döntéshozatalnak köszönhetően a tavalyi évben már elkészült a Csokonai és a Szombathelyi utca, idén augusztusban pedig a megújult Fehér utcát vehették birtokba a helyiek. Az említett utcák felújítása után most újabb öt utca került fejlesztés alá. Az Alkotmány utca kivitelezése mellett párhuzamosan az elmúlt hetekben megkezdődött ugyanis a Zrínyi utca felújítása is, hiszen már az láthatóan az utcában nagy erőkkel dolgoznak a munkagépek.

A folyamat nem állt meg! Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere elmondta, hogy éppen most újul meg a csapadékvíz-elvezetés, s majd az útburkolat is a Zrínyi utcában.

Az utca teljes hosszában elvégzi a kivitelező a vízelvezető árkok rekonstrukcióját. Közel 1,3 kilométeren újul meg a csatornahálózat. Kotrógépekkel kitisztítják, majd betonalappal burkolják a vizes árkok alját, a könnyebb tisztítás érdekében, valamint szabványos átereszeket építenek be a kapubejárók elé. A meglévő átereszeket már elbontották, helyükre új, egységes méretű betonátereszeket építenek a kapubejárók elé. A Zrínyi utcában egyébként 1289 méter hosszan hozzák rendbe, az árkokat. Mindezek mellett pedig új aszfaltburkolatot is építenek.

Ehhez a kivitelezési szakaszhoz csatlakozik még a Bognár Ignác utca híd utáni része, ahol szintén új esővíz-elvezetési rendszert alakítanak ki és 596 méteren.

Mindez jó hír az itt élőknek, hiszen hosszú évekig vártak erre a napra, s sok álmatlan éjszakájuk volt a por és a szennyeződés okozta kellemetlenségek miatt, amit a mostani beruházás végleg orvosol majd. Ígéretünknek megfelelően felszámoljuk az Alkotmány és Zrínyi utca ciklusokon áthúzódó hiányosságait, s megnyugtató módon elvégezzük a felújítási munkálatokat.”

A város vezetője kiemelte, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program és a Belügyminisztérium segítségével több százmillió forintot költ a város az útjainak és vízelvezető-rendszerinek rendbetételére, melyre a korábbi évtizedekben ilyen nagyságrendben nem volt példa.

Jó hírt mondott azonban a Taksony utcában és a Taksony közben élőknek is a polgármester, amikor Ágh Péter országgyűlési képviselőt tájékoztatta a jelenlegi beruházásokról, hiszen elmondta, hogy most már minden engedély birtokában van az önkormányzat, így 2017. október 11-én átadták a kivitelezőnek a munkaterületet ezekben az utcákban is.

Hozzátette, ha az időjárás engedi, akkor még ebben az évben nekilátnak itt is a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítésének.

Egész Vas megye, benne Csepreg fejlődéséért is dolgozunk, melynek újabb bizonyítéka ez a fejlesztés. A munkát tovább folytatjuk - mondta el Ágh Peter országgyűlési képviselő.

A cikket eddig 514 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek