Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

feltöltve: 2017. december 10. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. március 5. 12:43
Idén is kaptak tűzifát a rászorulók

Az önkormányzat felkészült a télre, nem hagyta magára azokat, akik nem tudtak tüzelőanyagot vásárolni. Most is jutott a rászorulóknak ingyenes tűzifa Csepregen.

December második hetében megkezdődött annak a tűzifának leszállítása, melyre a Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tüzelőanyag-pályázaton Csepreg Város Önkormányzata közel 2,6 millió forint támogatást nyert el. A Szombathelyi Erdészeti Zrt. 146 erdei köbmétert szállított le a kemény lombos fafajú tűzifából.

Horváth Gábor, a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke elmondta, idén a tavalyinál is több, összesen 78 kérelem érkezett a hivatalba. Az önkormányzati rendelet szerint megvizsgálva, a bizottság elött elbírálva, Magyar Kormány támogatásával végül 61 háztartásba juthat el a tüzelőanyag.

A Városgazdálkodás munkatársai már az első szállítmány érkezésekor elkezdték a fák feldolgozását. Kuglira vágva viszik házhoz a csepregi ingatlantulajdonosoknak, így azokat csak hasítani kell, máris konyhakész a tüzelni való fa.

A cikket eddig 389 ember olvasta.

Fel a lap tetejére