aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Kerékpáros fejlesztést adtak át Csepregen

feltöltve: 2019. április 5. 08:40 | utolsó módosítás: 2019. április 12. 10:39 | Koszorú Mihály
Kerékpáros fejlesztést adtak át Csepregen

Március 20-án szerdán átadták a csepregi Rákóczi utcában kiépített kerékpárforgalmi létesítményeket, ezalkalomból együtt biciklizték be az új utat a képviselők és a város apraja-nagyja.

Közel egy kilométeren, 870 méteren alakítottak ki gyalog- és kerékpárutat, kerékpáros sávot és nyomot a város forgalmi ütőerének számító Rákóczi Ferenc utcában. A munkálatok még a tavalyi esztendőben befejeződtek, s mivel a tavasz beköszöntével sokan újból előveszik a kerékpárjukat, sokan érkeztek biciklivel, de még rollerrel is az ünnepi rendezvényre. A hajdani malom épülete előtt rendezett átadóünnepségen a Répcementi Citerabarátok dallamos aláfestésével köszöntötték a megjelenteket.

Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere a fejlesztés részleteiről elmondta, a Vas Megyei Önkormányzattal közös konzorciumban nyertek el fejlesztési forrást a város belterületét érintő kerékpárút kialakítására, mintegy 153 millió forintból valósult meg ez a beruházás, köszönhetően a jó együttműködésnek.

Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője elismerően szólt a jelenlegi városvezető előtt, akinek jelenlegi, s egyben első ciklusa során tizenegy utca kerül teljes felújítására, mely történelmi léptékű, hiszen a rendszerváltozás óta összesen ennyi utcát nem újítottak fel Csepregen. A Rákóczi utca áthaladó forgalma miatt biztonságos, elválasztott kerékpárút kialakítása volt indokolta, s így valóban szükséges fejlesztés valósulhatott meg a városban.

Az ünnepi szalagátvágást megelőzően dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte, a csepregi kerékpárút, nem csak egy a sok közül, hanem egy útvonal része is: a Bük – Sárvár – Celldömölk Termál kerékpáros túraútvonal ráhordó szakasza.

Az átadó ünnepséget követően, ahogyan érkeztek a résztvevők, úgy is távoztak, stílszerűen kerékpárral, kihasználva a jó időt és a kerékpárút adta biztonságos közlekedést.

A cikket eddig 321 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek