aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Kimagasló szépkorúakat köszöntött a polgármester

feltöltve: 2019. április 5. 08:30 | utolsó módosítás: 2019. április 12. 10:31 | Koszorú Mihály
Kimagasló szépkorúakat köszöntött a polgármester

A köztiszteletben álló 95 éves Horváth Antalt és a város legidősebb hölgyét, Kolnhofer Jánosné, Kati nénit látogatta meg a város első embere.

Horváth Antal, Tóni bácsi Hunyadi utcai otthonában fogadta Vlasich Krisztiánt, Csepreg város polgármesterét, aki nem érkezett üres kézzel a jubileumi születésnapra: a város borával és csokoládé kíséretében üdvözölte az idős csepregi polgárt, aki január 27-én töltötte be ünnepi évfordulóját.

Tóni bácsi jó ideig volt a helyi honismereti kör aktív tagja, főállásban erdészként tevékenykedett. A Kárpátok közül, a Felsőszinevér menti területről tért haza mikor feleségét málenkij robotra hurcolták. Sokadig generációs csepregi család sarja, jóízűen és szívesen mesél az egykorvolt járási székhelyű város történetéről, az alsó- és felsővárosi legények ellentétéről, a Szuszka és a Rontja elnevezésekről, mint rájuk ragadt családnevekről.

A 98 esztendős Kolnhofer Jánosnét a Szent Katalin Idősek Otthonának lakói és intézményvezetője Zétényi Irén jelenlétében köszöntötte a városvezető, virágcsokorral és csokoládéval kedveskedve gratulált az idős korában is aktív asszonynak. Kati néni 10 éves kora óta dolgozott, többek közt állattartással Horvátzsidányban, de egészen 92 éves koráig kaszálással is töltötte idejét. Négy és fél évet dolgozott Németország több városában is. Egy bátyja és egy húga született.

A köszöntések kapcsán a polgármester hangsúlyozta, különös megbecsülésnek, kiemelt figyelemnek örvendenek a szépkorú polgártársaink, akik megalapozták jelenkorunk mindennapjait, éppen ezért is jó érzéssel tölti el az, hogy milyen fizikai és szellemi egészségnek örvendenek.

A cikket eddig 295 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek