aktuális

Közlemény a Sportegyesület ügyében

KÖZLEMÉNY

a Sportegyesület ügyében

Megdöbbenve értesültünk arról, hogy a Csepregi Sportegyesület hivatalos közösségi oldalán 2019. június 16-án, széles körben adott hírt hamis és valótlan állításokat fogalmazva.

Felszólítjuk a Csepregi Sportegyesület vezetőségét, hogy nagy nyilvánosság előtt, Csepreg Város Önkormányzatára tett negatív, sértő és valótlan megnyilvánulásai miatt kérjen bocsánatot, és adjon ki helyreigazítást, hiszen megalapozatlanok a közzétett állítások.

Csepreg Város Önkormányzata az elmúlt években lehetőségeihez mérten - többi civil közösségnél jóval magasabban - minden támogatást megadott a Sportegyesületnek, biztosítva a sportoláshoz szükséges feltételeket.

2014 óta összesen 78 millió forinttal támogattuk a városi sportéletet és a labdarúgást.

A városvezetés döntésének eredményeként korábban soha nem látott fejlesztések zajlanak a Malomkert területén, hogy a város „zöld szíve” igazi közösségi térré váljon.

A Malomkerti Sportlétesítményben:

• Modern öntözőrendszer, új gyepszőnyeg, korlát és kispadok kerültek telepítésére, új pályavilágítás épült ki önkormányzati anyagi szerepvállalással.
  • Az Egyesület kérésére biztonsági térfigyelő kamerarendszert helyeztünk ki a Malomkerti Sportlétesítményben, ezzel is óvva a közösség értékeit.
  • Önkormányzati beruházásban folyamatban van – az Egyesület által korábban vállalt, de meg nem épített - kerítés kivitelezése a létesítmény körül.
  • Az utánpótláskorú gyermekek fejlesztésének támogatására közel 13 millió forintból Ovi-Sport pálya épül.
  • A nagyobb korosztályok számára egy 20×40 méteres műfüves pálya épül több, mint 36 millió forintból.

A fentiekből is látszik, hogy hamis és valótlan az az állítás, hogy az Önkormányzat anyagilag nem támogatta a Csepregi Sportegyesületet és bármilyen módon beleavatkozna az Egyesület napi gazdálkodásába.

Az, hogy a CSSE korábbi vezetősége az elmúlt négy évben állítólagosan sorozatosan rossz döntéseket hozott, ami anyagi nehézségeket generált az Egyesület működésében, nem jelenti azt, hogy az Önkormányzatot anyagi felelősség terhelné az Sportegyesület pénzügyi stabilitási nehézségeiért.

Csepreg Város Önkormányzata számára legfontosabb az utánpótlás-nevelés támogatása és sportoláshoz szükséges tárgyi feltételrendszer biztosítása, valamint a Malomkerti Sportlétesítmény folyamatos fejlesztése.

Az MLSZ hivatalos tájékoztatása szerint nincs akadálya a Megyei I-ben történő indulásnak, tehát azon állítás is hamis, hogy a Megye III. osztályban szükséges folytatnia a Sportegyesületnek.

A városvezetés számára nem egy vállalkozói személetű labdarúgás támogatása az elsődleges, hanem a tömegsport és az utánpótlás-nevelés támogatása a kiemelt cél.

A közlemény óta eltelt időben látható, hogy kik léptek színre az egyéni politikai érdeküket szem előtt tartva, számukra a személyes haszonszerzés a cél! Munkájukat és társadalmi megbízatásukat korábban elvesztett képviselők, az országos politikai gyűlölködéstől átitatottan próbálják megvezetni az embereket, mindezt úgy, hogy kihasználják a klub jelenlegi helyzetét, valótlan állításokkal felhergelve a sportolni vágyó fiatalokat és a sportot szerető hozzátartozóikat!

Csepreg Város Önkormányzata ezt követően is nyitottan áll a csepregi civil közösségek támogatása mellett, és elkötelezett a csepregi sport támogatása és fejlesztése mellett.

Ismételten felszólítjuk az Egyesület vezetőségét, hogy nagy nyilvánosság előtt tett alaptalan nyilatkozatát vonja vissza. Ellenkező esetben Csepreg Város Önkormányzata megvizsgálja a jogi lépések lehetőségét.

Csepreg, 2019. június 18.

Csepreg Város Önkormányzata

A cikket eddig 194 ember olvasta.