aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Közösen fejlődhet Bük és Csepreg

feltöltve: 2018. július 25. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. július 30. 19:36
Közösen fejlődhet Bük és Csepreg

Együttes sajtótájékoztatót tartott Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere, Dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere, Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Dr. Kondora Bálint, a megyei közgyűlés alelnöke, mely során a két város nyertes turisztikai attrakciófejlesztési pályázatát ismertették.

Bük turisztikai szerepe a megyében jelentős, Sárvárral együtt magasan a két legtöbb vendégéjszakát reprezentáló települések országos szinten is– ismertette a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program újabb nyertes pályázatát Ágh Péter képviselő. Mint fogalmazott, erre az adottságra építve kell lehetőséget adni a turistáknak, hogy egy csepregi kitérővel meghosszabbítsák az üdülésüket. Hozzátette, a jövőben is sokat kell tenni azért, hogy Csepreg a benne rejlő potenciált ki tudja használni, a most megvalósuló projekt az első állomás azon az úton, hogy a város felkerüljön a turisztikai térképre.

A most közösen elnyert 100-100 millió forintnak köszönhetően Csepregen számos, a város turiztikai vonzerejét növelő fejlesztés valósulhat meg. Nordic Walking pálya kialakítását tervezik, kerékpáros pihenőhelyet hoznak létre, de a belvárosban fotópontot is elhelyeznének, hogy a legjobb és legélvezhetőbb szögből készült képeslapok helyett, saját felvételeikkel örökíthessék meg a látványosságokat.

Vlasich Krisztián kiemelte, régi álmom teljesül a városban azzal, ha a tervezett kilátót megépítik. Elárulta továbbá, hogy egy turisztikai információs pontot és vinotékát is kialakítanak a csepregi bor népszerűsítése érdekében, de a településen egy város makettet is elhelyeznek a főtéren.

Közös image kiadványokkal, fotó és videókampányokkal készülnek a városok, nagyszabású médiamegjelenéseket terveznek. Dr. Németh Sándor a büki fejlesztésekről elmondta, az eddig össze nem érő kerékpárutakat kötik össze a településen, és fejlesztik a Kneipp parkot is. A két város együttműködése néhány éve került napirendre, arra is figyelnek, hogy ne szervezzenek egymásra nagyrendezvényeket.

Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a Vas Megyei Turisztikai Szövetség elnöke az együttműködés fontosságról beszélt, melyekben a kisléptékű döntéseknek is óriási súlya van. Mérföldkőhöz érkezett a két település. A csepregi önkormányzat dísztermében tartott sajtótájékoztatón részt vett Pálffy Tamás és Spielenberg Andrea a büki TDM munkatársai, Horváth Gábor a Kőszegi Hegyközség csepregi választmányának tagja, valamint Szelestey László, a cserpegi projekt pályázati referense is.

A cikket eddig 779 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek