aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Köztéri kamerák őrzik a város közbiztonságát

feltöltve: 2019. július 8. 09:00 | Koszorú Mihály
Köztéri kamerák őrzik a város közbiztonságát

A teljes városra kiterjedő, komplex térfigyelő kamera hálózatot kiépítését kezdte meg Csepreg Város Önkormányzata. A fejlesztés bűnmegelőzési preventív intézkedések mellett az esetleges elkövetők felderítésében is nagy segítséget jelent majd.

Az újabb fejlesztési mérföldkővel kapcsolatban Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke kiemelte, saját erős beruházással indították el a kamerák telepítését, a szakmai szervezetekkel és hatóságokkal közreműködve. A kamerák telepítési helyét a városvezetéshez érkezett visszajelzések, megkeresések kapcsán határozták meg, az első ütemben hat helyszínen végzik el a térfigyelők telepítését a szakmai kivitelező segítségével. Kamerával látják el a Hunyadi utca és Széchenyi tér sarkán álló épületet, mely a főtérre ad betekintés, de kamerák kerülnek temető, az általános iskola környezetébe is. A játszótér közbiztonságának fokozása érdekében is telepítenek eszközöket, de a Malomkert rendezvénytér is bekapcsolódik a kamerahálózatba. A Sportegyesület külön észrevételét meghallgatva, a Malomkerti Sportlétesítmény is kamerákkal bővül, megelőzve az esetleges rongálásokat.

A fejlesztés újabb ütemeként a szombathelyi, kőszegi, büki és acsádi városkapuk kamerarendszerrel történő ellátását is tervezik, az eredményes bűnfelderítési tevékenység támogatása érdekében, de nem utolsó sorban a helyi polgárok biztonságérzete is növekszik a fejlesztés által.

A cikket eddig 370 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek