aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Modern köntösbe bújt a Téglagyári-tó környezete

feltöltve: 2017. november 27. 10:00 | utolsó módosítás: 2017. december 6. 16:59 | Koszorú Mihály
Modern köntösbe bújt a Téglagyári-tó környezete

Közel 110 millió forintos támogatást nyert a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége egyebek között Csepreg Város Önkormányzatával együttműködve a Területi Operatív Program turizmusfejlesztési pályázatán. A csepregi beruházás mellett hét másik megyei állóvíz környezete újul meg.

A csepregi pecások nagy örömére a Téglagyári-tónál is fejlesztésbe fogtak annak érdekében, hogy a horgásztavak és a környezetük az idelátogatók rekreációs igényeit minél jobban kiszolgálják, rendezettebb körülményeket biztosítsanak a szabadidő eltöltéséhez, segítve a természetközeli állapotok kialakítását, törekedve annak megtartására.

November 18-én, délelőtt Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere és Puskás Norbert, a Vas megyei Horgász Szövetség ügyvezető elnöke közösen tájékozódtak a Téglagyári-tavat érintő fejlesztésekről, majd Ágh Péter országgyűlési képviselővel együtt meg is tekintették a beruházás helyszínét. Röviden összegezték, hogy a tervek szerint halad a beruházás.

A helyszínen visszautaltak arra, hogy a kivitelezések tereprendezéssel kezdődtek, majd ezt követően, azokat a kényelmi, komfortérzetet növelő eszközöket helyezték el, amelyek elősegítik a szabadidő kulturált, rendezett környezetben való eltöltését.

A tóhoz vezető utat döngölték, zúzottkővel borították, parkolóhelyeket alakítottak ki és egy fedett rendezvénytér is felépült. Az elhelyezett asztal- és padgarnitúrákat is bemutatták, melyből jutott fedett helyre, a tűzrakóhoz, de a tó körüli ösvény mellé is kerültek az utcabútorokból. A horgászhelyeknél időző sportbarátok családtagjai a csúszdás, hintás játszótérnél vagy a rendezvénytérnél tölthetik el idejüket a természet közelségében. A fejlesztések közé tartozik még egy fedett kerékpártároló, információs tábla a bevezető útnál, hulladékgyűjtő edények, valamint egy tábori WC is.

Az ünnepélyes átadás még várat magára, hiszen a tervek szerint tavasszal alakítják ki az akadálymentes horgászhelyet, ami magába foglalja a mozgáskorlátozott horgászstéget kiépítését, rampával és biztonsági korláttal. Ennek ellenére a kilátogató kirándulók és horgászok is bátran használhatják a kihelyezett eszközöket, hiszen november 8-án a műszaki terület átadás-átvétele már megtörtént.

Vlasich Krisztián polgármester hozzátette: reméli, hogy ezzel a fejlesztéssel a horgászok mellett a gyermekes családok részére is sikerült egy új közösségi helyszínt kialakítani, s egyben bekapcsolni a város mindennapi életébe. Hiszen itt mind a horgászok, mind a családok kellemesen tölthetik majd el együtt a szabadidejüket a természet közelségében.

A cikket eddig 516 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek