aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Modern utasvárók Csepregen

feltöltve: 2019. június 3. 06:40 | utolsó módosítás: 2019. június 2. 19:55 | Koszorú Mihály
Modern utasvárók Csepregen

Az újak telepítésével egyidejűleg az elöregedett buszvárókat is kicserélik Csepregen, újabb saját költségvetésből megvalósuló fejlesztésekről ad számot a városvezetés.

A megfogalmazott lakossági igényeket szem előtt tartva a Rákóczi utca, a Kőszegi és az Ady utca buszmegállóiba is jut új, modern kialakítású utasváró, de a meglévőket is fejlesztik. A Promenádon üveg oldalfalakkal egészítik ki a 2011-ben átadott beállókat, hogy ne csak a csapadéktól, hanem a széltől is védett helyen várakozhassanak a polgárok a városközpontban. A Rákóczi utcában átadott kerékpáros fejlesztések keretében új buszöblöt alakítottak ki, ide telepítették most az elsőt. Az utca páros oldalán térkő burkolattal szélesítik meg az utasperont, majd helyezik el az új létesítményt.

Az Ady és a Kőszegi utcában a városból kifelé vezető oldalon telepítenek buszvárókat, ahol kell, a peront is helyreállítják, térkővel rakják ki. Kincsédpusztán, Szombathely irányába egy felújított, de szintén a mai kor komfortját kiszolgáló buszváró telepítését végzik majd el. Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere Szarka Anikó bizottsági elnökkel közösen tartott helyszíni bejárást az első fejlesztési helyszínen, ahol közölték: a város idei költségvetésének terhére fogtak hozzá a fejlesztéshez, mely mintegy három millió forintot tesz ki. Az utasvárók mindegyike hőálló tető üveggel, biztonsági oldal üvegekkel van ellátva, és három ülőhely áll az autóbuszra várakozók rendelkezésére.

A város első embere kiemelte, fontosnak tartják, hogy a nagyberuházások mellett kisebb-nagyobb fejlesztésekkel is a város jobb és élhetőbb körülményeit teszik lehetővé. Éppen ezért új hulladéktárolók és keréktámaszok kihelyezésén is dolgoznak.

A cikket eddig 237 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek