aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Öt év híján egy évszázadot ünnepeltek Csepregen

feltöltve: 2019. február 5. 08:50 | utolsó módosítás: 2019. február 12. 09:25 | Koszorú Mihály
Öt év híján egy évszázadot ünnepeltek Csepregen

Miklós Józsefné Teri nénit látogatta meg, s ajándékokkal köszöntötte a város első embere 95. születésnapja alkalmából január első napjaiban.

A szépkorú asszony 1925-ben született, ’47-ben köttetett házasságából két lánya született, hat unokával és húsz dédunokával büszkélkedhet, de megérkezett a családba már az ükunoka is, a születésnapi köszöntésen Csepregen élő lánya is vele volt. Szívesen mesélt élettörténetéről is, mely mind a mai napig a tenni akarásról szól, úgy érzi, szervezetében benne van a mozgás.

Mint az ünnepelt megosztotta, tíz éves korától segített be az otthoni feladatokba, az iskolából is hazaengedték az apácák, hogy az ebédet elkészíthesse. Geresd birtokosainak uradalmában szolgált, majd a soproni ruhagyár bölcsődéjében dolgozott egészen nyugdíjazásáig. Szereti a virágokat, a szép kerteket így mindennapjaiban is gyakran ápolja, gondozza az intézmény udvarát, virágágyasait.

Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere jókívánságai mellett egy csokor virággal, csokoládé-válogatással és jubileumi emléklappal készült a város idős polgárának. Teri néni mindennapjait a Szent Katalin Idősek Otthonában tölti, így a jeles napra a Területi Gondozási Központ intézményvezetése és a nővérek is készültek, tortával, süteményekkel és egy verssel kedveskedtek a város egyik legidősebb polgárának.

A cikket eddig 294 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek