aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Sikeres pályázat a szennyvíz-hálózat rekonstrukciójára

feltöltve: 2019. augusztus 6. 08:10 | utolsó módosítás: 2019. augusztus 6. 11:01 | Koszorú Mihály
Sikeres pályázat a szennyvíz-hálózat rekonstrukciójára

58 millió forintból újul meg Csepreg városában az utak alatti szennyvíz-elvezetési és tisztítási rendszer, a sajtótájékoztatót követően konzorciumi megállapodást írtak alá.

Csepreg Város Önkormányzata és a Vasivíz Zrt. közösen fejleszti és korszerűsíti a városi úthálózatok alatti szennyvízbekötéseket, ezzel megalapozva a hosszú ideje elhanyagolt utcák aszfaltozását is.

A sajtótájékoztatón Vlasich Krisztián polgármestere ismertette: hetvenszázalékos támogatásban részesültek a Magyar Kormány által, az 58 millió forinthoz pedig mintegy 24 milliót Csepreg Város Önkormányzata biztosít. Köszönetét fejezte ki Ágh Péter országgyűlési képviselőnek, a minisztériumi munkatársaknak és minden szakmai megvalósítónak. A felújítási programban érintik a dr. Szemes Zoltán, a Bognár Ignác, a Deák Ferenc, a Mátyás, a Szabadság, a Petőfi utca, a Visi, a Jankovics Gyula utcákat, a Széchenyi teret valamint a Rákóczi és a Kőszegi utcákat is – zárta szavait a városvezető.

Dr. Kohuth Viktor, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, magas színvonalú pályázatot tudtak összeállítani az önkormányzat és a cég szakmai kollégáival, azonban köszönetét adta át a megye három országgyűlési képviselőjének is, hiszen Vas megye országosan egyedülálló nagyságrendben ért el eredményeket a pályázaton. A Petőfi és a Damjanich utca kereszteződésében megtartott sajtóeseményen Ágh Péter kiemelte, ezzel az elnyert pályázattal egy újabb régi problémát sikerül orvosolni, így még otthonosabb lesz a város.

A 2016-ban megválasztott képviselő-testületi szövetség lépésről-lépésre dolgozik tovább a város fejlődése érdekében, így a számos elnyert pályázati támogatás mellett folyamatos az út- és járda-felújítási programok is, hiszen idén az Árpád utca mellett a Bognár Ignác utca vége is új aszfaltburkolatot kapott. A városvezetés szándéka, hogy az utak alatti rekonstrukciókat mindenhol elvégezzék, így újabb utcákat láthatnak majd el új aszfaltburkolattal.

A cikket eddig 327 ember olvasta.