aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Sportolási lehetőségekkel fejlesztik tovább a Malomkertet

feltöltve: 2019. január 28. 07:00 | utolsó módosítás: 2019. február 6. 15:13 | Koszorú Mihály
Sportolási lehetőségekkel fejlesztik tovább a Malomkertet

A megújult Malomkertben tartott sajtótájékoztatót Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője és Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere január 22-én, kedden.

Az elkészült közteret, a kiparkosított és zöldebbé varázsolt Malomkertet további attrakciókkal és sportolási lehetőségkel bővíti a csepregi városvezetés – hangzott el a fejlesztési tájékoztatón. Vlasich Krisztián kiemelte, Magyar Kormány segítségével a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázati forrásából egy a városhoz méltó térköves rendezvényteret alakítottak ki, hangulatos sétányokat építettek ki a fák között, s egy zenepavilonnal koronázták meg a park középpontját.

Nagy hangsúlyt fektetünk a szabadidő aktív eltöltésre is, amellett, hogy a ligetes tér padjaival a családoknak nyújt kellemes kikapcsolódást, számos kültéri sporteszköz telepítését végezzük el – folytatja beszámolóját a város első embere. A 2017-es esztendőben sportparkot avattunk az út túloldalán, a tér kiszélesedésével pedig a teqball- és pingpongasztal mellett kosárpalánk is hívja a sportolni vágyó csepregieket.

Az év elején pedig újabb sikeres pályázaton van túl a városvezetés, hiszen zöld utat kapott a Nemzeti Ovi-Sport Program műfüves sportpályája is. A képviselő-testület még a tavalyi évben döntött arról, hogy 4,5 millió Forint saját költségvetési forrással pályázatot nyújt be egy második Ovi-sport pálya megépítésére.

A 6 x 12 méter alapterületű műfüves pályát a Malomkerti Sportlétesítményben kap otthont. A kisgyermekek számára épülő pálya köré esésvédő műanyag palánkot telepítenek, valamint a játéktér fölött labdafogó hálót is rögzítenek. Komplex jellege alkalmassá teszi a labdarúgás mellett más sportok játszására, oktatására egyaránt.

Ágh Péter, Csepreg országgyűlési képviselője hozzátette: lépésről lépésre haladnak előre, minden fejlesztéssel a városért dolgoznak, az újabb Ovi-sport pálya megépítésével a gyermekek kulturált szabadidőeltöltését, egészséges életmódra való nevelését szolgálja majd.

Vlasich Krisztián a bemutatott tervek kapcsán hangsúlyozta, az MLSZ Országos Pályaépítési Programjára is pályázatot nyújtottak be, egy 20-szor 40 méteres műfüves labdarúgó pálya építését tervezik a sportlétesítményben. Tervezzük továbbá a Malomkerti Sportlétesítmény komplex fejlesztését is, dolgozunk tovább Csepreg fejlődéséért – zárta szavait a városvezető.

A cikket eddig 430 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek