Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Tájékoztatás a Rákóczi, Petőfi és Kőszegi utcák felújításával kapcsolatban

feltöltve: 2020. március 20. 12:28 | utolsó módosítás: 2020. március 20. 12:39
Tájékoztatás a Rákóczi, Petőfi és Kőszegi utcák felújításával kapcsolatban

Tisztelt Lakosság!

Tisztelettel tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (Továbbiakban: Közút Zrt.) a Csepregen áthaladó Rákóczi, Petőfi és Kőszegi utcák felújítását tervezi ez év második felében.

 

A felújítással párhuzamosan elindul a Rákóczi utcai Répce híd elbontása és új híd építése is, melyet a híd műszaki állapota tett szükségessé.

 

A híd műszaki állapotára tekintettel a Közút Zrt. a 2019. év végétől 16 tonnás súlykorlátozás bevezetésére kényszerült, ami az egész térséget érintve jelentős mértékben korlátozza az ide érkező és itt áthaladó tehergépjármű forgalmat. A személygépjármú forgalomra a Rákóczi utcai híd továbbra is alkalmas, annak felújítása alatt a majdani kivitelezővel és a Közút Zrt. egyeztetve Csepreg Város Önkormányzata az önkormányzat tulajdonában lévő belterületi utak igénybevételével kívánja biztosítani a település átjárhatóságát, a gyalogos közlekedést pedig egy gyaloghíd fogja biztosítani a Rákóczi utcában.

 

A személygépjármű forgalmon felül néminemű tehergépjármű forgalom is ezen utakra terelődik, ami a Csepregen telephellyel rendelkező gazdasági szereplők zavartalan működését hivatott biztosítani. A felújítás pontos megkezdéséről, az annak kapcsán felmerülő további információkról (felújítás pontos ideje, ingatlanok megközelítése, egyéb korlátozások) az Önkormányzat kellő időben további tájékoztatás keretében fogja a lakosságot tájékoztatni.

 

A beruházás tervezett kezdete: 2020. második félév

Önkormányzati tervezett terelőutak a felújítás alatt:

személygépkocsi esetén: Bercsényi, Alkotmány, Bognár Ignác utcák;

tehergépjármű esetén: Bercsényi, Bognár Ignác utcák –

külön önkormányzati engedéllyel maximum 40 tonnáig.

 

Az érintett utcák (Bercsényi, Alkotmány, Bognár Ignác) lakóit továbbá szeretném ily módon is tájékoztatni, hogy Csepreg Város Önkormányzata a beruházás megkezdése előtt több alkalommal is vizsgálni és dokumentálni fogja a lakóingatlanok, valamint az utak állapotát későbbi kárigények alátámasztása érdekében.

 

Együtt készülve a Közút Zrt. által terezett felújításból fakadó forgalomterelésre, felkérek minden ingatlantulajdonost, hogy amennyiben tudomása van az ingatlanán jelentkező olyan jellegű műszaki állapotról, ami a megnövekedett forgalomterhelés miatt veszélyeztetté vállhat, akkor azt lehetőségeihez mérten szíveskedjen elhárítani.

 

Az átmenő forgalmat Önkormányzatunk KRESZ táblákkal, valamint a Rendőrség hathatós közreműködésével kívánja irányítottan terelni a felújítás ideje alatt. Ennek okán számítani lehet 30-as sebességkorlátozó táblák kihelyezésére, valamint az utak mellett és azok szélén parkolást, várakozást korlátozó esetlegesen tiltó táblák kihelyezésére.

 

Felkérek továbbá minden érintett ingatlantulajdonost, hogy amennyiben ingatlana nem rendelkezik teljes közműellátottsággal, de a jövőben erre irányuló szándéka fennáll, akkor arról legkésőbb az új útburkolat kialakításáig a megjelölt határidők figyelembevételével gondoskodni szíveskedjen!

 

Mindazonáltal a jelenlegi járványügyi helyzetre tekintettel nehéz megjósolni a beruházás tényleges kezdésének időpontját. Önkormányzatunk is tervezi az útfelújítással érintett utcák viziközmű rekonstrukcióját még az útfelújítást megelőzően. Annak érdekében, hogy az Önkormányzati és a magánszemélyek igényei összeegyeztethetőek legyenek, kérem ilyen jellegű szándékát kizárólag a telepulesfejlesztes@csepreg.hu e-mail címen jelezze vagy érdeklődjön a 30/ 981-8225 telefonszámon munkaidőben.

Ezen okból, kérem személyesen ne keresse a Csepregi Közös Önkormányzati Hivatal munkatársait, mivel 2020.03.16-tól az ügyfélfogadás szünetel.

 

Tisztelettel:

 

Horváth Zoltán polgármester sk.

 

Csepreg, 2020. március 18.

A cikket eddig 487 ember olvasta.
ma van
2020. augusztus 5. szerda,
Krisztina napja.
Időjárás:
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011