aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestere

feltöltve: 2019. augusztus 6. 08:15 | utolsó módosítás: 2019. augusztus 6. 11:01 | Koszorú Mihály
Új együttműködés – kínai delegációt fogadott Csepreg város polgármestere

Elfogadták a városvezető meghívását és a III. Csepregi Palacsinta Fesztiválon is részt vettek a kínai Nanning város képviseltében érkező népes delegáció tagjai.

Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere, Hárominé Orbán Erika alpolgármesterrel együtt köszöntötte a vendégeket az önkormányzati hivatal dísztermében július 12-én pénteken. A Kína dél-keleti területén fekvő Gunangxi tartományból érkező delegáció tagjai helyi gazdasági és turisztikai szereplőkből álltak, akik nyitottak az új helyek, így Csepreg iránt is, s szívesen ismerik meg a helyben rendelkezésre álló lehetőségeket. A Csepregen töltött idő alatt megismerkedhettek a város fekvésével és természeti adottságaival, valamint a helytörténeti múzeum kincseivel és a helyi bortermesztéssel is.

A nanningi küldöttség vezetője, Qiao Jian a kapcsolatot tovább erősítve Csepreg városvezetőit a CHINA-ASEAN expóra is meghívta, ahol a szervezők baráti kapcsolatok megerősítésére, a területek közti együttműködések elősegítésére adnak majd lehetőséget. A kínai és a magyar fél is bízik a további sikeres együttműködések kialakításában, melyre bizakodást adhat Oiao Jian delegáció vezető és Vlasich Krisztián polgármester személyes jó kapcsolata.

A cikket eddig 342 ember olvasta.