aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Új eszköz segíti a város munkáját

feltöltve: 2019. február 5. 08:20 | utolsó módosítás: 2019. február 12. 09:20 | Koszorú Mihály
Új eszköz segíti a város munkáját

Lépésről-lépésre fejlesztik a Városgazdálkodás eszközparkját is, a legfrissebb beszerzés egy városfejlesztési és közterületfenntartásra egyaránt bevethető egytengelyes pótkocsi, ami a Cherry típusú traktor vontatmányaként állt üzembe december 7-én.

A PV-3000 típusú vontatmány magasított oldalfallal került legyártásra, teherbírása pedig a három tonnát éri el, s a hidraulikus billentő segítségével a lerakodási munkákat is jócskán lerövidíti, s mindezeken felül hatékonyabbá teszi.

Az eszköz forgalmiját ünnepélyesen adta át Vlasich Krisztián, Csepreg város polgármestere Draskovics Éva Városgazdálkodás vezetőnek, aki megköszönte az újabb fejlesztést. Az eseményen részt vett Szarka Anikó és Horváth Gábor bizottsági elnök is.

Horváth Gábor, a Családügyi, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke mezőgazdász és boros szakember révén jól ismeri a technikát, s szakmai segítségét adta a beszerzés koordinálásában, lebonyolításában. Kiemelte, hogy a közel 1.9 millió Forintért vásárolt pótkocsi az önkormányzat 2018. évi költségvetésének terhére lett beszerezve, s a tavalyi rézsűkaszához hasonlóan ezt is az 50 lóerős, fülkés Cherry típusú traktorhoz fogja használni az önkormányzat.

Nagy segítséget jelent a fuvarozásban, járdaépítésben, zöldhulladék szállításban, de a szociális célú tűzifa kiszállításban is.

A cikket eddig 360 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek