aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Új játszóudvar épült szívvel, lélekkel

feltöltve: 2019. április 5. 08:50 | utolsó módosítás: 2019. április 12. 10:42 | Koszorú Mihály
Új játszóudvar épült szívvel, lélekkel

Március 6-án adták át az újabb közös eredményt a vasi kisvárosban: a Csepregi Óvodásokért Alapítvány és Csepreg Város Önkormányzata fogott össze a további fejlesztés reményében.

Dallal, tánccal ünnepelték az új játszóudvart, s vele együtt a teljesen új és felújított játszóeszközöket a csepregi ovisok. A bővített intézményi udvar átadóünnepségén Maximovics Veronika óvodavezető köszöntőjében hangsúlyozta, harminc év után most először jelenthető ki, hogy mind a kor színvonalának, mind az előírt feltételrendszereknek megfelel az udvari játszótér. Nyáriné Bencsik Piroska kuratóriumi elnök által vezetett alapítvány számos támogatói felajánlásból, többek közt az I. Bükfürdő – Csepreg Félmaraton nevezési díjából befolyt összegből segítette a beruházást, valamint a város saját költségvetésének terhére mintegy egymillió forinttal járult hozzá a sikeres fejlesztéshez.

Új fészekhintát, csúszdát, libikókákat építettek, de felújították a laphintákat is, valamint az udvar ékköveként egy két tornyos vár került elhelyezésre, amim mászókák és csúszdák is megtalálhatóak. A bölcsődei rész sem maradt érintetlen, egy komplex mini vár került felállításra. Az év végén Horváth Gábor városi képviselő önzetlen munkájának köszönhetően két napvitorlával is bővült az óvoda udvara.

Vlasich Krisztián polgármester az átadó alkalmával kiemelte, a bővítést tovább folytatják, újabb eszközfejlesztéseket és az épület belső felújítását tervezi a városvezetés. Nyertes pályázati forrásból az intézmény energetikai korszerűsítése, villamos és fűtési hálózatának napelemes rendszerrel történő ellátása válik lehetővé.

Finta József plébános szentelte fel az új játszóudvart, melyet követően örömmel vették birtokba a játékokat a gyermekek, akik régóta várták már ezt a nagy napot.

A cikket eddig 300 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek