aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Újra régi fényében tündököl az Alsóváros ékköve

feltöltve: 2019. június 3. 06:15 | utolsó módosítás: 2019. június 2. 19:56 | Koszorú Mihály
Újra régi fényében tündököl az Alsóváros ékköve

Csepreg Város Önkormányzat saját erős beruházásával készült el a Szent Katalin kápolna tornyának renoválása. Különleges eljárással dolgoztak, biztosító köteleken függve szépült meg a Területi Gondozási Központ intézményének is helyt adó épület csúcsa.

A fejlesztés részleteiről Szarka Anikó, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság elnöke elmondta, mintegy két hónapot vettek igénybe a felújítási munkák, mely során alpin technika alkalmazásával újították meg az épületrész homlokzatát, javították a vakolatot és a bádogozást. Kiemelte, hogy a fejlesztés ezzel nem zárult le, az ereszcsatornák tisztítását követően galambok elleni védelmet is kiépítettek, megelőzve ezzel a jövőbeni problémákat. A torony fejlesztésére hárommillió forint értékben adott megbízást a polgármester, s számolt fel egy újabb hiányosságot a lakosság és az intézmény lakói, munkatársai megelégedésére.

A Szent Katalin kápolna jelenlegi formáját 1877-ben nyerte el, amikor az Üdvözítőről nevezett apácák rendházává építették ki. A kápolnában évről évre ünnepi szentmisére várják a város polgárait, Alexandriai Szent Katalin előtti tiszteletük jeléül. Most a felújításnak köszönhetően ismét ragyog a kápolna, jelezvén, hogy igazi ékköve a településnek.

A cikket eddig 165 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek