Ugrás a tartalmi részre

Főmenü

Nemes célért futottak az I. Bükfürdő-Csepreg Félmaratonon

feltöltve: 2018. június 5. 08:00 | utolsó módosítás: 2018. június 5. 12:26 | Koszorú Mihály
Nemes célért futottak az I. Bükfürdő-Csepreg Félmaratonon

Május 26.-án szombaton került megrendezésre az I. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton, amit a Büki Gyógyfürdő Zrt., Csepreg Város Önkormányzata és a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár, közös összefogása révén jött létre.

Ez az összefogás több szempontból is fontos volt. Elsősorban mert a nevezési díjakból befolyt összegből, ami 1,4 millió forint lett két alapítvány is támogatásra került. Az „Együtt Ábel Egészségéért Alapítvány”, segítve ezzel a büki kisfiú, Pukler Ábel gyógyulását, valamint a „Csepregi Óvodásokért Alapítvány”. Másodsorban Bük és Csepreg nemrég közös településfejlesztési pályázatot adott be, bízva abban, hogy akik Bükre, illetve Bükfürdőre látogatnak Csepregen is megtalálják majd a számukra megfelelő kikapcsolódási lehetőségeket. Remélve, hogy az ide érkező vendégek megcsodálják majd Csepreg látványosságait, és hogy szép emlékekkel gazdagodva távoznak majd, ezzel víve Csepreg jóhírét az ország bármely pontjára.

A szervezők nagy örömére 240-en neveztek a versenyre, ebből egyéni 114 fő a 21 km-es távot választotta. A legfiatalabb félmaraton futó 15 éves volt. Elsőként az ovisok, alsós és felsős kisiskolások mérethették meg magukat 500m-es „fürdőkörön”, majd a biciklisek és 2 görkorcsolyás lány indult neki a 21km-es távnak. A 9 km-es táv következett, melyre egyénileg nevezhettek a futni vágyók. A férfiak között elsőnek Fábrics Gábor ért célba (33:06), a nők közül pedig Edelényi-Hancz Eszter (42:13) diadalmaskodott. Majd a hosszú táv jött soron 21km. Egyénileg és váltóban is lehetett teljesíteni. Az egyéni versenyt a férfiak közül Günter Filz nyerte 1:22:42-es idővel, a nőknél Szoják Melinda 1:41:26-al vehette át az első helynek járó érmet. A férfi váltóban egy család ért célba elsőnek a ’Szuper Family’, ők 1:42:15-el futották le a félmaratont. A női váltót a ’Spuri’ trió nyerte 1:55:41-es idővel. Minden kategóriában az első három befutónak járó kupát Boros László Attila a Bükfürdő Zrt. vezérigazgatója, Vlasich Krisztián, Csepreg Város polgármestere és Dr. Németh Sándor Bük város polgármestere, illetve az egyik fő szponzor a Nestlé igazgatója Kai Herzke adta át.

Csepregen a gyermeknapi programok már a pénteki napon elkezdődtek. Fittness, aikido és karate bemutatók, óvodás fellépés, kutyaiskolás bemutató, Rosta Géza zenés fellépése, illetve bábszínház kedveskedett a gyermekeknek.

Szombat délelőtt az I. és II. világháborús hősöké volt, a Csepregi Férfi Dalkör, a nicki Fergeteg Néptánceggyüttes, Csepreg Város Mazsorett csoportja és a 11-es Huszár hagyományörző Egyesület segítette a tisztes megemlékezést. Délután a futóké és ismét a fellépőké volt a főszerep. Miközben a félmaraton résztvevői a nagy meleggel küszködve vették át a féltávot jelző kapunál, Csepregen, a frissítő italt illetve az energiát adó müzli szeletet és banánt, eközben a fő téren 14:00-tól az AtaruTaiko Ütőegyüttes japán dobos műsorát élvezhették a kilátogatók. Később Rácz Gergő Fonogram –díjas magyar zeneszerző és énekes a Megasztárból és a Dalból ismert saját és másoknak írt dalokkal szórakoztatta a vendégeket. Páli Petra és tánckara színes operett előadása illően zárta a napot. A kisvasút, az ugrálóvár és a kürtőskalács egész délután várta szeretettel vendégeit.

Egy gyereknappal, hősöknek járó tiszteletadással, sporttal, egybekötött vidám, családi hétvégét tudhattak magukénak a Csepregiek és a Csepreg városába érkező vendégek.

Jövőre találkozunk a II. Bükfürdő-Csepreg Félmaraton sporteseményen!

Várunk akkor is mindenkit sok-sok szeretettel!

A cikket eddig 418 ember olvasta.
Hírhez kapcsolódó képek

Fel a lap tetejére