aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Rendezvények, események

AUGUSZTUSI TÁRLAT 2018

2018. augusztus 11. szombat, 16:00, - szeptember 7. 16:00
szervező: Mozaik Képzőművész Kör és a PS MSK | forrás: csepregikultura.hu
AUGUSZTUSI TÁRLAT 2018

Helye: Petőfi Sándor Művelődési-Sportház és Könyvtár Kiállító terme

A Mozaik Képzőművész Kör,

a csepregi Petőfi Sándor Művelődési- Sportház és Könyvtár

tisztelettel és szeretettel meghívja Önt és kedves családját

Király Mária és Király Árpádné

képzőművészek életmű kiállításának megnyitójára

2018. augusztus 11-én szombaton 16 órára az intézmény kiállító termébe.

 

A kiállítást megnyitja:  Hetyésy Katalin, a Mozaik Képzőművész Kör elnöke

A megnyitón közreműködik: Szalai-Ziembicki Dóra, színész - énekes

 

A kiállítás szeptember 7-ig tekinthető meg az intézmény nyitva tartási idejében, naponta 10 – 18 óráig.

Király Mária

-„A festészet nem más tehát, mint csodálatos „mágia”, néhány szín, néhány vonal, és íme, egy papírdarabról a nap melege, egy arc szomorúsága sugárzik feléd. Minden kép az élet egy-egy darabját tárja fel. Üzenetet hoznak, aminek a titkát mindenkinek magának kell megfejtenie. (Coux)

1943-ban születtem Nagyváradon. Az általános iskola elvégzése után két évig Sopronban, két évig Szombathelyen jártam gimnáziumba. A tanítóképző elvégzése után Pécsen kiegészítő szakon magyar nyelv és irodalomból diplomáztam. A képzőművészet iránti érdeklődésemet két rajztanáromnak: Kiss Jánosnak és Horváth Jánosnak hálás szívvel köszönöm. Általában a testvéreimnek ajándékként szoktam festeni. Az utóbbi időben felfedeztem a mozgás ürümét / zumba, jóga/ így kevesebb idő maradt a képekre.


Király Árpádné, született Farkas Irén

1955.01.21-én születtem Szombathelyen. Általános és középiskoláimat Csepregen végeztem. Három féle szakmai végzettségem van.  Aktív dolgozói éveimet is Csepregen töltöttem.

2015 novemberében 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjba vonultam a Savaria Takarékszövetkezet munkatársaként.

Általános iskolai tanulmányaim alatt szerettem rajzolni, dolgoztam agyaggal, érdekelt a megmunkálása. Voltak próbálkozásaim, de nem gondoltam arra, hogy több érzékem van a képzőművészethez. Az 1980-as években 2 gyermekem született. Nekik készítettem rongybabákat, állatfigurás faliszőnyegeket.

 

Fordulópont 1997-ben történt, amikor Hetyési Katalin rajztanár vezetésével megalakult a Mozaik Képzőművész Kör. Nagyon lelkes csapat jött össze, sok közös alkotásunk volt, segítettük egymást. A képzőművészet sok ágát kipróbáltam; a grafika, az olajfestés mellett szívesen foglalkoztam az üvegfestéssel, szobrászattal. Ez munkáimban is tükröződik. Örömmel tölt el, ha látom otthonomban munkáimat, de motivál az is, ha az alkotóközösség többi tagjával együtt, kiállításokon is megmutathatjuk elkészült műveinket. Örömmel tapasztalom, hogy Botond és Veronika unokáim szívesen nyúlnak a festékhez és érdekli őket a színek varázsa.