Új projektek
Elnyert pályázatok
aktuális
hasznos hírek
Művelődési ház

Nyitórendezvény: sajtótájékoztatóval egybekötött nyilvános projekthelyszín-bejárás

Csepreg városközpont revitalizálása című NYDOP-3.1.1/A-2f-2009-0008 számú fejlesztési projekt

Nyitórendezvény: sajtótájékoztatóval egybekötött nyilvános projekthelyszín-bejárás

Időpont: 2011. május 11. (szerda), 10.00 óra

Helyszín: Polgármesteri Hivatal, Csepreg, Széchenyi tér 27.
2. emeleti tanácskozóterem, projekthelyszínek

Csepreg Város Önkormányzata 407 844 432 forint uniós támogatást nyert a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett „Városközpontok funkcióbővítő megújítása a nem megyei jogú városokban” című pályázati kiíráson. Az elnyert forrás segítségével megvalósuló komplex fejlesztési projekt keretében nyár végére megújul a település főtere, mely városképi megújulást a kisváros társadalmi-gazdasági fejlődésének dinamizálása szolgálatába kívánják állítani.

 

Az elmúlt hetekben kezdetét vette a „Csepreg városközpont revitalizálása” című projekt építési elemeinek megvalósítása. A közbeszerzésen kiválasztott Magyar Aszfalt Kft az Archigraf Bt által készített engedélyezési és kiviteli tervek alapján műszakilag és városképileg teljesen megújítja a város 2,96 ha területű központját. A kivitelezés, melynek összköltsége 416.249.893 Ft, várhatóan 2011. augusztus 30-ig befejeződik. A műszaki ellenőri feladatait a Vasi Dolomit Kft látja el.

Az építési munkák döntő része a Széchenyi téren zajlik. Külsőleg és környezetében megújul a Művelődési Ház és a régi iskola, a tér központi részére új burkolatok kerülnek parkoló-kialakítással, virágosítással és akadálymentesítéssel. Itt épül egy látványoszlop a város címerével, itt kap helyet egy rejtett vízjáték, egyúttal új helyre kerül a millenniumi emlékmű. A pihenést modern utcabútorok szolgálják. A Promenád fasorai felújításra kerülnek, a fasorok közötti terület új járófelületet kap, az utcabútorok itt is megújulnak. A fasorok tengelyében a Művelődési Ház előtt szökőkút telepítése történik, épül egy ivókút-ház, a II. világháborús emlékmű pedig felújításra kerül. Mindezek mellett több infrastrukturális jellegű beavatkozás is történik (szennyvízcsatorna, légvezeték földbe süllyesztése, elektromos munkák, útburkolat-frissítés). A Polgármesteri Hivatal földszintjén akadálymentes okmányiroda létesül, mögötte a Széchenyi közben szelektív hulladéksziget és parkolók kapnak helyet, egyúttal a burkolatok felújítása itt is megtörténik.

A „Csepreg városközpont revitalizálása” című projekt az építési komponens mellett számos egyéb elemet is tartalmaz: így létrejön egy turisztikai szolgáltató iroda, megkezdi működését a Helyi Termékek Boltja, a városi arculat és identitás erősítését olyan elemek szolgálják, mint a szeptemberi reprezentatív városi nagyrendezvény, az Irodalmi Kávéház nevű rendezvénysorozat és a távlati hatásokra koncentráló városfejlesztési és marketing terv.

Az érdeklők és a lakosság a projekt tevékenységeiről további információkhoz juthatnak itt a www.csepreg.hu honlapon, a 94/565-019 telefonszámon vagy Király Árpád polgármesternél.

További képek a nyitórendezvényről itt tekinthetők meg.

Kapcsolódó dokumentumok
megnevezésfeltöltveméret
Sajtóanyag - nyitórendezvény2011.05.23.223.8 Kb
Kapcsolódó képek
ma van
2020. június 6. szombat,
Norbert napja.
Időjárás:
Választás 2019
Önkormányzati választások 2019Európai Parlamenti választások 2019
eseménynaptár
HKSzCsPSzV
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Hulladékgyűjtés
Hulladékgyűjtési naptárak
Tűzmegelőzés
Tűzmegelőzési célú kampány
friss fotógaléria
Népszámlálás
Népszámlálás 2011